GUŽVA JE /

Chelsea u problemu, mora se pod hitno riješiti igrača: Toliko ih je da ne znaju što s njima

Image
Foto: Profimedia

Ova situacija dovela je do toga da su nekoliko visokoprofilnih igrača, uključujući Romelua Lukakua i Kepu Arrizabalagu, navodno morali trenirati odvojeno dok Chelsea pokušava pronaći rješenja na tržištu transfera

16.8.2024.
20:14
Profimedia
VOYO logo

Enzo Maresca je izrazio svoje nezadovoljstvo zbog prevelikog broja igrača u Chelseaju, priznajući da je 'neprihvatljivo' imati toliko igrača koji su izvan prve momčadi. Engleski klub trenutno broji nevjerojatnih 43 igrača u svojim redovima, no samo njih 28 bilo je uključeno u nedavnu predsezonsku turneju kluba, dok je Maresca odlučio ostaviti većinu igrača u Londonu.

Image
Zanimljivo istraživanje /

Najsličniji igrač Bellinghamu nalazi se na Maksimiru: Zvijezda Dinama predvodi listu od 66 liga

Image
Zanimljivo istraživanje /

Najsličniji igrač Bellinghamu nalazi se na Maksimiru: Zvijezda Dinama predvodi listu od 66 liga

Sve ovo zvuči nevjerojatno i bizarno, a posljedica je nedavnih velikih transfera i fokusa kluba na dovođenje mladih igrača , što očito nije bilo organizirano kako spada. Englezi su sad u stisci, a za vratom su im mnogi logistički i taktički problemi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova situacija dovela je do toga da su nekoliko visokoprofilnih igrača, uključujući Romelua Lukakua i Kepu Arrizabalagu, navodno morali trenirati odvojeno dok Chelsea pokušava pronaći rješenja na tržištu transfera.

Kako klub nastoji smanjiti svoj prekomjerni roster tijekom ljetnog prijelaznog roka, Maresca se suočava s teškim zadatkom balansiranja priprema za novu sezonu dok se bavi nesigurnostima oko budućnosti brojnih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravljanje tako velikom grupom igrača jako je zahtjevno i naporno, a odlučiti tko će imati utjecaja tijekom sezone, istovremeno zadržavajući visoku moralnu razinu još je teže. Očekuje se da će klub prije zatvaranja prijelaznog roka otpustiti nekoliko igrača, ali kašnjenje u rješavanju tih pitanja dodatno opterećuje trenera. Riječ je o delikatnoj ravnoteži: treba odrediti tko će ostati, tko će otići, ali i osigurati da Chelsea bude sveden na konkurentan i učinkovit sastav sposoban za postizanje ciljeva sezone.

Maresca je također potvrdio da se Conor Gallagher vratio u Chelsea, ali je otkrio da trenutno trenira odvojeno. Menadžer Chelseaja objasnio je da Gallagher neće biti dio momčadi za nedjeljnu utakmicu zbog briga da bi njegov transfer u Atletico Madrid mogao propasti.

Na konferenciji za novinare prije utakmice, Maresca je rekao: „Conor je ovdje. Trenira odvojeno. Radi neke medicinske pretrage i treninge. Neće biti uključen u igru. Trenutno pokušava pronaći rješenje s klubom.“

Engleski nogometaš je bio na rubu odlaska u španjolski klub ovog ljeta, čak je otputovao u Madrid, no njegov transfer je, čini se, zapao u probleme nakon što je transfer Samu Omorodiona u suprotnom smjeru propao. Kao rezultat toga, veznjak je pronašao let natrag u Englesku s nejasnom budućnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo