ČESI, OSTAVITE SVAKU NADU: / Hrvatska nikad ne gubi drugu utakmicu na velikim turnirima

Image
Foto: AFP, DIMITAR DILKOFF
17.6.2016.
9:21
AFP, DIMITAR DILKOFF
VOYO logo

Vjerovali ili ne, Hrvatska dosad na velikim natjecanjima nikad nije poražena u drugoj utakmici! Vatreni su u drugom kolu europskih i svjetskih prvenstava na kojima su nastupili skupili pet pobjeda i tri neodlučena ishoda. Nastavi li se tradicija i danas, izabranici Ante Čačića će nakon dvoboja protiv Češke u Saint Etienneu (18 sati) imati na kontu barem četiri boda.

Euro 1996.

Na Euru 1996. godine, prvom velikom natjecanju na kojem je igrala, Hrvatska je nakon startne pobjede protiv Turske, u 2. kolu deklasirala Dansku s 3-0 i osigurala plasman u četvrtfinale. Dva gola Davora Šukera i jedan kapetana Zvonimira Bobana bili su i više nego dovoljni za slamanje Skandinavaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SP 1998.

Dvije godine kasnije Vatreni su na nezaboravnom SP-u u Francuskoj u drugom nastupu svladali Japan s 1-0. Ponovno je čovjek odluke bio Šuker, a Hrvatska je osigurala prolazak u nokaut-fazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SP 2002.

Na sljedećem SP-u Hrvatska je u 2. kolu grupne faze srušila veliku Italiju s 2-1 pogocima Ivice Olića i Milana Rapaića. Nažalost, nije bilo dovoljno za prolaz jer je Jozićeva momčad izgubila u skupini od Meksika i Ekvadora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Euro 2004.

Na Euru u Portugalu naša reprezentacija prvi put nije slavila u 2. kolu. Protiv Francuske smo odigrali 2-2 uz golove Dade Prše i Rapaića, a u konačnici taj bod nije bilo dovoljan za plasman dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SP 2006.

Na SP-u u Njemačkoj hrvatska je reprezentacija ponovno u drugom nastupu igrala protiv Japana. Ovaj put ga nije uspjela slomiti (0-0), a to se u konačnici pokazalo vrlo skupim jer nismo izborili drugi krug.

Euro 2008.

Na kontinentalnoj smotri u Austriji i Švicarskoj Bilićevi su izabranici u 2. kolu pobijedili Njemačku s 2-1. Strijelci su bili Darijo Srna i Olić, a Hrvatska je otišla u četvrtfinale u kojem se dogodila ona nesretna epizoda protiv Turske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Euro 2012.

Euro u Poljskoj i Ukrajini prije četiri godine Hrvatskoj je u drugom nastupu donio dvoboj protiv Italije koji je okončan bez pobjednika (1-1), a za našu je reprezentaciju zabio Mario Mandžukić. Iako je naša reprezentacija imala četiri boda nakon te utakmice, ipak na kraju nije prošla dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SP 2014.

Prije dvije godine na SP-u u Brazilu Vatreni su ostvarili najuvjerljiviju pobjedu dosad u drugom ispitu. Deklasirali su nedorasli Kamerun s 4-0 pogocima Olića, Ivana Perišića i dvaput Mandžukića, ali dalje ipak nisu prošli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo