VIDEO: / Juve šokirao Celtic na startu pa ga dokrajčio!

Celtic se nikada nije plasirao u četvrtfinale Lige prvaka, a nakon prvog susreta osmine finala s Juventusom se čini da neće ni ove godine jer je izgubio s 3:0.

12.2.2013.
10:58
VOYO logo

Glasgow. Stadion: Celtic Park. Sudac: Alberto Undiano Mallenco (Španjolska)

Celitic(4-3-3): Forster - Lustig, Wilson, Ambrose, Izaguirre - Mulgrew, Wanyama, Forrest - Brown, Commons, Hooper

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus (3-5-2): Buffon - Barzagli, Bonucci, Caseres - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Peluso - Matri, Vučinić

Strijelci: 0:1 - Matri (3), 0:2 - Marchisio (77), 0:3 - Vučinić (83)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postao je tako Juventus tek druga momčad nakon Barcelone koja je slavila u Škotskoj protiv Celtica u posljednje 24 utakmice, te prva talijanska nakon Milana i 1969. godine koja je slavila u Glasgowu protiv Celtica.

Iako je imao velikih nadanja uoči utakmice, ista su splasnula nakon manje od tri minute igre u prvom poluvremenu. Jednu dugačku loptu prema kaznenom prostoru Celtica pametno je prema vratima proslijedio Alessandro Matri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lopta je prevarila Ambrosea i Frasera Fostera na vratima, ali je, činilo se, ipak bila izbijena s gol-crte.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=BV53ZcKcFSTSBFxh

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na nju je natrčao Claudio Marchisio, te ugurao loptu u praznu mrežu za vodstvo gostiju. Ponovljena snimka pokazala je da je lopta prešla gol-liniju nakon Matrijeva udarca, pa je pogodak u konačnici ipak upisan njemu. Bio mu je to prvi pogodak u karijeri u Ligi prvaka.

Matri je nakon pogotka u 77. minuti upisao i asistenciju za spomenutog Marchisija, koji je iskoristio prekrasno proigravanje napadača Stare dame vanjskim dijelom kopačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=L1NxmrGthnTjuOO5

Konačnih 3:0 postavio je Mirko Vučinić nakon katastrofalne pogreške Efea Ambrosea, kojeg je kod Celticova šesnaesterca 'opljačkao' Marchisio, te loptu proslijedio do Crnogorca, koji neumoljivo zabija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=mNFLq32ZVyzjimLj

Spomenimo i da je za momčad iz Torina debitirao Nicolas Anelka, čime je izjednačio rekord Zlatana Ibrahimovića po broju momčadi za koje je nastupio u Ligi prvaka (6).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recimo da je Celtic, za razliku od susreta protiv Barcelone, igrao vrlo otvoreno, te da je uputio čak 17 udaraca prema suparničkim vratima, od čega je 10 bilo u okvir gola. No, sjajna Juventusova kontra pokazala se ključnom u ovom susretu na dvije utakmice, koji je, vjerojatno, riješen već nakon ove utakmice.

Uzvratni susret igra se 6. ožujka u Torinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo