ČAK TROJICA TALENTIRANIH HRVATA U NAJBOLJIH 11 EUROPA LIGE: / Ovi bi mladi nogometaši uskoro mogli biti europski hit

Image
Foto: Profimedia

UEFA je idealnih 11 objavila na svojim službenim stranicama, a laureate su birali njezini reporteri

1.1.2021.
16:13
Profimedia
Play logo

Dinamov dvojac Joško Gvardiol i Lovro Majer, te Rijekin vratar Ivan Nevistić izabrani su u najbolju momčad mladih igrača Europske lige, objavila je Europska nogometna federacija (UEFA).

UEFA je idealnih 11 objavila na svojim službenim stranicama, a laureate su birali njezini reporteri. Igrači koji su birani, morali su ispuniti dva kriterija - nisu smjeli biti stariji od 24 godine, a u Europskoj ligi su morali debitirati 2020. godine. Iznimka su bili oni igrači koji su debitirali ranije, ali su do sada imali zanemarivu ulogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Tako su u idealnih 11 uvrštena tri mlada hrvatska nogometaša. Za Nevistića se navodi kako je "mladi vratar odigrao sve utakmice za Rijeku sakupivši 28 obrana."

Gvardiola smatraju "prototipom modernog srednjeg braniča i ključnim čovjekom Dinamove obrane koja je ove sezone primila samo jedan pogodak u grupnoj fazi", dok je Majer "važna Dinamova karika sa sjajnim izvedbama u grupnoj fazi, tehnički profinjen igrač, brz, okretan s dobrim ‘njuhom’ za gol."

Play logo

IDEALNIH 11:

IVAN NEVISTĆ (22, Rijeka) - JOŠKO GVARDIOL (18, Dinamo), David Carmo (21, Braga), Wesley Fofana (19, Leicester Cit), Sven Botman (20, Lille) - Florian Wirtz (17, Bayer Leverkusen), Tekefusa Kubo (19, Villarreal), LOVRO MAJER (22, Dinamo), - Amine Gouiri (20, Nica), Darwin Nunez (21, Benfica), Donyell Malen (21, PSV Eindhoven).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo