ŠTO SE DOGODILO? / Čačić objasnio zašto je Dinamo katastrofalno otvorio utakmicu i objasnio potez kojim je preokrenuo rezultat

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Dinamo je katastrofalno otvorio utakmicu i sve je išlo nizbrdo

15.7.2022.
22:53
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

U prvoj utakmici nove sezone Prve HNL Dinamo je u Maksimiru svladao Lokomotivu sa 3-2 (2-2).

Lokomotiva je povela sa 2-0 golovima Sandra Kulenovića (4) i Ibrahima Aliyua (22), no Dinamo je preokrenuo s dva gola Josipa Drmića (25, 34) i jednim Luke Menala (90+1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je katastrofalno otvorio utakmicu i sve je išlo nizbrdo do trenutka kada je Ante Čačić nakon drugog gola Lokomotive izvukao Petra Bočkaja, i uveo Josipa Drmića. To je bio trenutak koji je prelomio utakmicu i o njemu je Čačić govorio nakon susreta.

"Ovo su slatke pobjede, ali ne bih želio da se to često događa. Na kraju sretan završetak. Očekivano teško je bilo na startu, nismo krenuli u petoj brzini, što je i logično. Dobro smo ušli u utakmicu, imali smo dobru šansu, a onda smo olako primili dva gola nakon čega smo promijenili način igre. Čestitam igračima na reakciji", rekao je Čačić i objasnio vađenje Bočkaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zašto je vadio Bočkaja

"Bilo je 0:2, nisam imao razloga čekati poluvrijeme. Odlučio sam ga odmah staviti u igru i dao je dva gola. Od Ljubičića smo sve vidjeli u Superkupu. Adaptirao se na poziciju i odigrao je dobro", rekao je Čačić.

U Dinamu je puno igrača koji čekaju minutažu... "Svjesni su igrači da ih ima puno, ne mogu svi biti u rotaciji. Ima puno utakmica, tako da predmnijevam da će velika većina dobiti šansu. Bitno je da rade i drže atmosferu", veli Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo sljedeći tjedan počinje avanturu u pretkolima Lige prvaka protiv Škupija. "Od sutra ujutro kreću pripreme za njih. Znamo da su bili neprikosnoveni prvaci, da su prošli prvo pretkolo. Vidjeli ste i ovu utakmicu, ne postoji nijedna lagana. Važno je da budemo koncentrirani i ne primamo jeftine golove, uz sve poštovanje Lokomotivi. To bi nas u Europi moglo skupo koštati", rekao je trener Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo