BEZ DLAKE NA JEZIKu / Čačić javno dao podršku Bišćanu: 'Spomenuo mi je taj detalj, to je iza nas'; Otkrio i u kome vidi nasljednika Ademija

Ante Čačić prvi put nakon otkaza u Dinamu za RTL je progovorio o odlasku s klupe Plavih.

7.4.2023.
20:45
VOYO logo

Antu Čačića na klupi Dinama naslijedio je Igor Bišćan kojeg je prije 11 godina otjerao iz kluba, a za RTL je bivši trener Plavih otkrio da mu njegov nasljednik to nije zaboravio.

Image
JAO /

Bišćan i Čačić naletjeli jedan na drugog pola sata prije pressice u Dinamu: 'Jesmo, sreli smo se...'

Image
JAO /

Bišćan i Čačić naletjeli jedan na drugog pola sata prije pressice u Dinamu: 'Jesmo, sreli smo se...'

"Danas sam bio u klub, pozdravili smo, zaželio sam mu puno sreće na klupi Dinama, spomenuo mi je taj detalj, to je iza nas, Igor je danas dokazani trener, po meni dobar izbor i naravno da mu želim da Dinamo dovede gdje mu je mjesto, da ga ostavi na poziciji na kojoj ga je zatekao. Uspjet će", započeo je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Vargek ga je potom upitao što se dogodilo na utakmici Dinamo - Hajduk kada je kod 4-0 u 60. minuti izvadio tri najbolja igrača. Nakon toga Dinamo je pao.

"Gledajte moj dolazak prije godinu dana, mislim da ostavljam momčad u boljem stanju nego što smo ju zatekli. Dinamo je sve svoje ciljeve napravio, ima opipljivu prednost od sedam bodova, jedino što nismo uspjeli doći do dvostruke krune, spletom različitih okolnosti. Spomenuli ste tu utakmicu s Hajdukom koja je stvarno bila vrlo uvjerljiva dominantna, bili smo učinkoviti. No samo tri dana kasnije imali smo Kup s Lokomotivom, to je bio razlog zašto smo te igrače vadili. Ušli smo u određene rezultatske probleme, pogotovo na gostovanjima i to u utakmicama u kojima nismo bili inferiorni, čak štoviše, imali smo dosta prilika no nedostajali smo nam vrlo bitni igrači, posebno prema naprijed poput Petkovića i Ivanušeca. Imali smo i dosta peha, protivnici su nas zabijali spektakularne golove. Spomenuli ste i tu skupštinu. Mi smo držali momčadi do te skupštine."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igre prijestolja ostavile su traga?

"Nakon te izborne skupštine došlo je do novog člana skupštine Darija Šimića od kojeg su mediji napravili priču ne njegovom zaslugom. Ja o njemu nemam nijednu riječ protiv. Mislim da će Dario oplemeniti svojim iskustvom. Napravila se priča da dolazi napraviti red gdje red već postoji. Taj jedan njegov nespretan nastup…"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li vam ušao u svlačionicu?

"Došao je u svlačionicu s dobrom namjerom da obavijestio što se dogodilo u skupštini, spomenuo je da se svi igrači i njihovi menadžeri trebaju obraćati njemu. Tada su neki igrači ušli u nemir jer smo mi već bili u razgovorima s njima oko produženja ugovora. I Zagorac, Mišić, Ristovski, Perić. Nadam se da će to isto učiniti Petković i Livaković i da će se Dinamo dobro pripremiti za novu sezonu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto klub nije bio spreman na odlaska Ademija i Oršića?

"Ako je Ademi 13 godina i ako mu se otvori mogućnost da napravi materijalni iskorak teško mu je stati na put. Što se tiče zamjena, teško je odmah dobiti zamjenu, skinuti nekoga s klupe i reći ti si zamjena. Dinamo je u jednom procesu, i na tom put je trebalo istrpjeti neke igrače. Bulat je taj koji pokazuje da ima dobre reference i da može biti značajan igrač u Dinamu. Iza sebe ima godinu dana pauze i treba mu vremena."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je s Gabrielom Rukavinom?

"Mogli ste tako pitati i za pet, šest igrača koji ne igraju. Rukavina je mlad igrač koji ima potencijala, ima poziciju koju igru, dosta je jednosmjeran igrač. igra isključivo na poziciji gore lijevo, gdje je cijelu jesen igrao Oršić, bio je tu i Marin. Na proljeće se tu pojavio Ivanušec koji se igrama na toj poziciji izborio za mjesto u reprezentaciji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čekaju li Dinamo neizvjesne godine?

"Silno sam ponosan na rezultate koje sam ostvario u Dinamu, kao i na moj stručni stožer i ljude s kojima sam radio. Što se tiče Dinamove budućnosti, ne dvojim da će ići putem kojim ide, ima rukovodstvo koje je novo, s druge strane ima ljude koji imaju kontinuitet u klubu, dolaze ti naši bivši igrači, legende, Igor koji se već dokazao. Dinamo ima potencijal, ima mogućnost, u Dinamo žele doći igrači koji mogu stvoriti afirmaciju tako će Dinamo ostati i dalje stožerni hrvatski klub."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo