PREDSTAVLJANJE BIŠĆANA U DINAMU / 'Reprezentacija? Ovo je ipak nešto veće i bitnije i zov Dinama je nešto što se jako teško može odbiti. Neminovno je bilo da je do nekih promjena u klubu trebalo doći'

Igor Bišćan predstavljen u Dinamu

7.4.2023.
12:51
VOYO logo

Press soba stadiona u Maksimiru bila je ispunjena u petak poslijepodne. Igor Bišćan predstavljen je u Dinamu kao trener prve momčadi. Izašao je pred novinare u Maksimiru prvi dan njegova trenerskog mandata i iznio prve dojmove nakon povratka u klub koji mu je u srcu. Naravno, odgovarao je Igor Bišćan na brojna pitanja zainteresiranih novinara.

Image
Image

UŽIVO - Kronologija pressice

Predstavljanje Igora Bišćana u Dinamu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.27 - Gotova je pressica.

Marko Bošnir u ulozi glasnogovornika kluba o sportskom direktoru je rekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znamo otkud je došla vijest da je Stjepan Tomas taj. Klub demantira tu vijest i klub niti treba niti gleda da netko bude sportski direktor".

13.24 - "Sreli smo se ja i Čačić prije nekih pola sata, izmjenili smo par rečenica. Što je bilo između nas je prošlost, bila je to najnormalnija konverzacija dvoje ljudi koji rade na važnoj funkciji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.21 - Tko će biti u vašem stožeru?

"Renato Pilipović i Ante Tomić kao nogometni asistenti, bivši igrači koji su proveli dugo u klubu i radili sa mnom. Vedran Naglić kondicijski trener i trener golmana Darko Staneković te ćemo još priključiti nekoliko ljudi. Moram i ja pohvatati konce još uvijek jer je sve svježe."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.19 - "Nikad sa Čačićem nisam razgovarao o njegovoj viziji igri. Znate me dugo i kakav sam tip trenera, neke stvari u mom viđenju nogometa se ne pregovaraju, moraju se oraditi. Ostalo je pitanje talenta i sposobnosti uklopljene u kolektiv. Sustav i način igre? Sad nema previše vremena za eksperimentiranje ili probavanje, moramo pod hitno postizati rezultate jer se nalazimo u fazi u kakvoj jesmo. Moramo biti rigorozniji po pitanju obaveznih stvari u igri, ali ne bih o detaljima."

Image
IZ PLAVOG PERA /

Karma je za*ebana stvar: Čačić ponizio Bišćana i završio mu karijeru zbog 'Čačićevog zakona', a 11 godina poslije stigla je 'osveta' Dinamovog sina

Image
IZ PLAVOG PERA /

Karma je za*ebana stvar: Čačić ponizio Bišćana i završio mu karijeru zbog 'Čačićevog zakona', a 11 godina poslije stigla je 'osveta' Dinamovog sina

13.16 - "Realno, nema se što i ne može tu puno napraviti u kratko vrijeme pšto se tiče momčadi, igračima... Već je prvo poluvrijeme u Šibeniku pokazalo da momčad shvaća ozbiljnost situacije. Momčad je odlučila reagirati. To je dobar znak. Naravno, nakon tog negativnog rezultata kola su počela još više ići prema dolje, dečki su toga svjesni. Vjerujem da smo to u stanju napraviti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Hajduk?

"Najbliža pratnja, vratio se u utrku za naslov prvaka što nije dobro i dobili su novi vjetar u leđa koji ne smiješ najveću konkurentu pružiti. Svjesni smo da imamo osjetnu bodovnu prednost, ali ne smijemo se time zavarati. Igre i kvaliteta izvedbe je ono što donosi buduće bodove i ne smijemo dati Hajduku šansu da nešto napravi do kraja sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.15 - Vi i Ivan Leko znate se od prvih nogometnih dana?

- Ivan i ja generacija i prolazili iste stvari u karijeri, bili smo kao mladi kapetani momčadi. Radi se o fenomenalnom treneru koji je svoje ime postizao vani, radio u ozbiljnim klubovima. Doživljavam ga kao ozbiljnog konkurenta, kao i Hajduk. Imao težak početak, ali čini se da je izašao iz toga i da je konsolidirao stvari. Njegov je dolazak plus i to će donijeti pomak hrvatskom nogometu - završio je Bišćan, dok je Marko Bošnir u ulozi glasnogovornika kluba o sportskom direktoru rekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li ovo nova era Dinama?

13.14 - "Neminovno je bilo da do nekih promjena je trebalo doći, ali ne bi ulazio u neke političke stvari, neka faza će trebati proći. Moramo biti realni, znamo kako stvari funkcioniraju u noogmetu a posebno u Dinamu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.13 - "Ovo je neki drugi nivo, neke druge okolnosti. Postoji pozitivna nervoza jer Dinamo je daleko najveći klub u Hrvatskoj i najveći koji sam trenirao."

13.13 - Igor Bišćan o zbivanjima u Dinamu nije htio komentirati...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema smisla da to komentiram. Kako gledam na kadar koji me dočekao? Neće puno promijeniti situaciju jer se sve dogodilo prije dolaska. Kad smo pravi, motivirani, ozbiljni, vjerujem u ekipu da su spremni u najvećim iskušenjima biti uspješni i nadam se da će biti tako i sad."

13.12 - Hoćete li utjecati na izlazne transfere?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zna se tko je za što zadužen u klubu i kako funkcionira. Stožerni igrači momčadi imaju svoje želje koje se trebaju respektirati, ali u ovoj situaciji nemam previše toga konkretnog za reći jer ne znam kakve su želje Livakovića, Petkovića i htio bih da što više takvih ostane tu."

13.11 - Trema prije Lokomotive?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima, ovo su druge okolnosti. Ovo mi je najveći posao do sada i postoji pozitivna nervoza. Čekam da sve krene, još se nisam ni upoznao s igračima. Mnoge znam i kroz mladu reprezentaciju, ali tek trebamo provesti vrijeme zajedno."

13.10 - Sutra Dinamo igra protiv Lokomotive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahtjevna utakmica protiv nezgodnog utakmica u ne baš idealno vrijeme za nas. Zadnji rezultati nisu onakvi kakve smo očekivali. Nadam se da će od sutra krenuti pozitivniji trend. Danas ću odraditi prvi trening, teško je govoriti o većim promjenama, ali nadam se pozitivnoj reakciji. Ali očekujem pomake kroz razgovore. Lokomotiva je puna energija i mladih igrača željnjih dokazivanja, a te su utakmice uvijek pune prilika, zbivanja."

13.05 - "Sretan sam da sam opet ovdje i uzbuđen. Zna se što Dinamo znači za naš nogomet, koju težinu nosi. Povezan sam s njim otkad znam za njega, čast je biti igrač Dinama. Ova uloga nosi i veću odgovornost, to je poseban osjećaj za sve nas koji ga volimo odmalena. Vjerujem u sebe i stožer, momčad i klub, da ćemo svi biti uspješni, a zna se što to u Dinamu znači. Pobjeđivati i osvajati trofeje - uvodno je rekao Bišćan, koji je napustio klupu U-21 reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dođu takve odluke i moraš se odlučiti, nisam mogao donijeti krivu odluku. Poziv Dinama se teško može odbiti, posebno nama koji ima posebno mjesto u srcu. U isto vrijeme prevagnulo je da je ovo veće i bitnije. Zahvalio bih se HNS-u na čelu s predsjednikom Kustićem, proveo sam lijep period, bili smo uspješni i ove četiri godine ću pamtiti do kraja karijere."

Image
Image

13.02 - Igor Bišćan ulazi u prostoriju, sijevaju fotoobjektivi, namještaju se kamere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

13.00 - Prvu utakmicu Igor Bišćan odradit će u subotu protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj.

12.48 - Uskoro će Igor Bišćan ući u press prostoriju stadiona Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo