SJAJNE VIJESTI /

Bivši dinamovci briljiraju: Obojica golovima srušili aktualne prvake, slavio se i novi trofej

Image
Foto: pixsell

Slavili su u derbi utakmicama

4.8.2024.
20:47
pixsell
VOYO logo

Hrvatski nogometaš Marko Bulat, donedavni član hrvatskog prvaka Dinama, postigao je premijerni pogodak u dresu belgijskog Standarda, kluba kojeg trenerski vodi hrvatski strateg Ivan Leko.

Image
POKAZUJE KLASU /

Beljo opet zabio za Rapid: Tim pogotkom poražen je aktualni šampion i sudionik Lige prvaka

Image
POKAZUJE KLASU /

Beljo opet zabio za Rapid: Tim pogotkom poražen je aktualni šampion i sudionik Lige prvaka

U ogledu drugog kola belgijskog prvenstva Standard je na domaćem terenu u Liegeu pobijedio Club Brugge s minimalnih 1-0, a jedini gol na utakmici dao je hrvatski vezni igrač. Pogodak vrijedan tri boda Bulat je dao u 64. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leko je u udarnu momčad Standarda postavio Bulata i Boška Šutala, dvojicu igrača koja su ovog ljeta došla u Liege iz Dinama. Bulat je zamijenjen u 77. minuti, dok je obrambeni igrač Šutalo odradio cijelu utakmicu.

Standardu je ovo premijerna pobjeda u sezoni nakon 0-0 u prvom kolu kod Genka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanušec presudio

Nogometaši Feyenoorda pobjednici su nizozemskog Superkupa nakon što su u "ludoj" utakmici boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedili PSV Eindhoven sa 4-2 nakon što je susret završio 4-4.

PSV je prošle sezone osvojio nizozemsko prvenstvo, dok je Feyenoord bio pobjednik KNVB Cupa.

Susret je završio 4-4, a nakon izvođenja jedanaesteraca Feyenoord je slavio sa 4-2 pri čemu je posljednji jedanaesterac za pobjednički sastav realizirao hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec.

Aktualni prvak je poveo u 9. minuti golom Noe Langa, no Feyenoord je do kraja poluvremena okrenuo rezultat golovima Tomasa Gimeneza (29-11m) i Barta Nieuwkoopa (33).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luuk de Jong je u 48. minuti izjednačio, no Gimenez je šest minuta kasnije realizirao novi kazneni udarac za novu prednost gostiju.

Guus Til je uspio izjednačiti u 65. minuti, ali je momčad iz Rotterdama još jednom povela, Antoni Milambo je u 72. minuti zabio za 4-3. Konačnih 4-4 postavio je De Jong iz jedanaesterca u 80. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik je na koncu razriješen izvođenjem jedanaesteraca, a Feyenoord je slavio sa 4-2.

Kod domaćina su promašili Bakayoko i Til dok su s druge strane svi igrači Feyenoorda bili sigurni. Posljednji jedanaesterac za 4-2 zabio je Ivanušec koji je ušao u igru u 77. minuti.

Za Feyenoord je ovo 14. naslov pobjednika Superkupa, a rekorder je Ajax sa 20 naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo