ANTE 'OSVETNIK' / Budimir ipak ne mora na operaciju, igrat će s maskom na licu

Image
Foto: Profimedia

Kada idući put istrči na travnjak mogao bi nositi masku kakvu koristi 26-godišnji Napolijev napadač Victor Osimhen

27.2.2024.
16:26
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir pregledan je utorak u bolnici u Pamploni gdje je liječnik zaključio kako nije potrebno izvesti operacijski zahvat na njegovom slomljenom maksilarnom sinusu pa bi uskoro trebao zaigrati sa zaštitnom maskom za lice.

Image
ZAVRŠIO U BOLNICI /

Budimir izgubio svijest nakon utakmice: 'Slomljen mu je sinus'

Image
ZAVRŠIO U BOLNICI /

Budimir izgubio svijest nakon utakmice: 'Slomljen mu je sinus'

"Operacija neće biti potrebna. Moći će igrati s maskom, ali trenutno ne znamo hoće li morati pauzirati koju utakmicu", rekao je Osasunin glasnogovornik za Hinu. Klupski liječnik procijenit će hoće li 32-godišnji napadač nastupiti za šest dana protiv Alavesa. Osasunu, jedanaestoplasiranu momčad španjolskog prvenstva, nakon toga čekaju ogledi s drugoplasiranom Gironom i vodećim Real Madridom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budimir, s 13 pogodaka četvrti strijelac Primere, u nedjelju se ozlijedio na Kanarskim otocima. U 90. minuti utakmice s Las Palmasom je pao poslije jednog duela s protivničkim igračem, pa licem udario o tlo. Nakon što je zamijenjen izgubio je svijest te je bio prevezen u lokalnu bolnicu gdje je ustanovljeno da je sve u redu s glavom.

Dijagnosticiran mu je lom maksilarnog sinusa, šupljine u kosti, na desnoj strani lica. Nakon tog pregleda se bio priključio suigračima u hotelu te s njima normalno u ponedjeljak poletio natrag u Pamplonu. Budimir, 190 centimetara visoki igrač, zabio je tri gola u posljednje tri utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od udruga Osasuninih navijača, La Peña La Tarta, u ponedjeljak mu je dodijelila svoju tradicionalnu nagradu "Trofeo Patxitxi" kojim odaje priznanje igraču s najviše postignutih pogodaka na južnoj strani domaćeg stadiona. Budimir, nagrađen za postignuće u prošloj sezoni, zbog ozljede nije prisustvovao ceremoniji koju su organizirali navijači smješteni na toj južnoj tribini stadiona El Sadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu će obaviti još jedan pregled, a zatim bi trebao početi polako trenirati do utakmice koja se igra na El Sadru u ponedjeljak. Kada idući put istrči na travnjak mogao bi nositi masku kakvu koristi 26-godišnji Napolijev napadač Victor Osimhen.

La Liga, organizator španjolskog nogometnog prvenstva, uvrstila je Budimira među pet kandidata za igrača mjeseca u veljači. Ostali kandidati su Federico Valverde (Real Madrid), Marcos Llorente (Atletico Madrid), Yuri Berchiche (Athletic Bilbao) i Robert Lewandowski (Barcelona). Za nekoliko dana trebalo bi biti poznato tko je od njih skupio najviše glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska u Rumunjskoj može napraviti veliki korak prema prvom mjestu! Dvoboj 28. veljače pratite na Voyo.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo