Prema portalu Whoscored / Brojke ne lažu: NIkola Vlašić uvršten u idealnu postavu grupne faze Lige prvaka

Image
Foto: AP Images

Vlašića je nedavno isti portal proglasio i najboljim igračem ruske lige

16.12.2018.
0:00
AP Images
VOYO logo

Pobijedili su dvaput Real Madrida - jednom kod kuće, jednom u gostima, a na kraju nisu osigurali niti europsko proljeće. Nikola Vlašić i CSKA ubirali su bodove protiv Kraljevskog kluba, a na kraju su u skupini Lige prvaka bili na posljednjem mjestu.

Ipak, statistika koju prati portal WhoScored kaže da je 21-godišnji Vlašić, koliko god njegova momčad bila neuspješna, bio jedan od najboljih igrača grupne faze natjecanja. U šest utakmica bio je standardan u prvoj postavi, zabio je tri gola, a asistirao za još dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvršten je tako hrvatski reprezentativac u idealnu postavu grupne faze Lige prvaka s vrlo dobrom prosječnom ocjenom od 7,88. Niksi se tako našao u društvu Lionela Messija, Roberta Lewandowskog, Neymara, Davida Silve, Edina Džeke i još nekolicine igrača koji su statistički najbolje odigrali u grupnoj fazi Lige prvaka. Ovako izgleda idealna jedanaestorka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlašića je nedavno isti portal proglasio i najboljim igračem ruske lige, što zasigurno teško pada čelnicima Evertona koji su ga olako poslali na posudbu u Moskvu.

Vlašić se otad nametnuo kao ključni kotačić u sustavu trenera Viktora Goncharenka, gdje s pozicije takozvanog "unutarnjeg napadača" stvara kaos protivničkim obranama. Zabio je sedam golova ove sezone, od kojih je u najboljem sjećanju ostao onaj pobjednički Real Madridu u Ligi prvaka, a četiri je namjestio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo