BREKALO ĆE PROTIV ŠVEDSKE IGRATI PROTIV DVOJICE JAKO DOBRIH ZNANACA: / 'On je vrhunski igrač, godinama jedan od ključnih u Leipzigu'

Image
Foto: Profimedia

Hrvatsku reprezentacija očekuju utakmice Lige nacija protiv Švedske (11. listopada) i Francuske (14. listopada) na stadionu Maksimir

8.10.2020.
19:13
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski reprezentativac Josip Brekalo istaknuo je da je pobjeda protiv Švicarske bila vrlo važna nakon dva poraza u rujnu, od Portugala (1:4) i Francuske (2:4) u Ligi nacija.

"Ovo je vrlo važna pobjeda za nas poslije dva poraza u rujnu. Željeli smo svima dokazati da je to bila iznimka i da vrijedimo puno više. Zadovoljan sam što su se novi igrači u reprezentaciji pokazali u najboljem svjetlu, a što se mene tiče naravno da sam sretan što sam uspio zabiti gol drugu utakmicu zaredom. Nadam se da ću nastaviti tako i u budućnosti", izjavio je Brekalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarska je povela golom Marija Gavranovića u 31. minuti, no svjetski doprvaci su okrenuli rezultat golovima Josipa Brekala (42') i Maria Pašalića (67'). Nakon Bradarićeve povratne lopte Brekalo je iz poluvoleja lijevom nogom zatresao mrežu.

"Ja sam dešnjak i volim igrati na lijevoj strani i probijati se u sredinu na šut desnom nogom, ali u reprezentaciji vrlo često igram na desnoj strani i u zadnja dva susreta zabio sam dva gola lijevom nogom, pa mogu i tu poziciju igrati na vrhunskom nivou", rekao je Brekalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konkurencija na krilnim pozicijama u hrvatskoj reprezentaciji sve je jača.

“Konkurencija te čini boljim, jer se više trudiš i boriš za svoju poziciju. Moj kolega iz mlade reprezentacije Bradarić debitirao je na najbolji način. Njegov nastup nije me iznenadio, jer je vrhunski igrač koji je već drugu godinu standardan u Lilleu. Nadam se da će se i moje druge kolege iz mlade reprezentacije priključiti, jer je prirodno da dolazi do smjene generacija, da dolaze mlađi igrači", napomenuo je Brekalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SVI PRIČAJU O FANTASTIČNOJ UTAKMICI BRADARIĆA I BUDIMIRA, ALI - /

Dalić za njih ima nemilosrdnu poruku - 'Zadovoljan sam, međutim...'

Image
SVI PRIČAJU O FANTASTIČNOJ UTAKMICI BRADARIĆA I BUDIMIRA, ALI - /

Dalić za njih ima nemilosrdnu poruku - 'Zadovoljan sam, međutim...'

Kako protiv Švedske?

Hrvatsku reprezentacija očekuju utakmice Lige nacija protiv Švedske (11. listopada) i Francuske (14. listopada) na stadionu Maksimir.

"Čekaju nas dvije teške utakmice protiv vrhunskih momčadi. Utakmica protiv Švedske je ključna za ostanak u elitnoj skupini Lige nacija. Nadam se da ćemo u najmanju ruku odigrati kvalitetno kao i u St. Gallenu", rekao je igrač Wolfsburga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojica švedskih reprezentativaca, lijevi branič Ludwig Augustinsson (Werder) i veznjak Emil Forsberg (Leipzig) igraju u Bundesligi, kao i Brekalo.

“Poznajem ih obojicu, u posljednjoj utakmici pobijedili smo Werder u gostima, igrao je i Augustinsson. Forsberg je vrhunski igrač, godinama je jedan od ključnih igrača Leipziga, a i ove sezone je u dobroj formi. No, nisu samo njih dvojica kvalitetni, švedska momčad je vrlo dobra i sigurno nam neće biti lako", zaključio je Brekalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo