Nova drama u Hajduku nakon derbija: 'Tužit ćemo ih FIFA-i i to odmah'

Za Hajduk je završena polusezona, rezultati su na kraju iznad očekivanja, no u splitskom taboru nakon derbija i novog poraza od Dinama (1:2) ipak vlada nezadovoljstvo.

19.12.2013.
9:58
VOYO logo

Novi-stari problem zove se Ante Vukušić. Podsjetimo, 'sinjski dijamant' u kolovozu 2012. godine s Poljuda je otišao u Pescaru za 3,8 milijuna eura, koje su se Talijani obvezali isplatiti u tri obroka.

Već s prvom ratom Hajduk je imao problema zbog kašnjenja uplate. Predsjednik Marin Brbić izvršio je veliki medijski pritisak, najavio žalbu UEFA-i i FIFA-i, što je na koncu urodilo plodom. Sličan se scenarij dogodio i drugi put, no na red je došla treća i posljednja rata od 700.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točno 30. rujna 2013. istekao je rok za Pescaru, Hajduk je do dana današnjeg slušao obećanja i strpljivo čekao, a onda je Brbić ponovno poludio:

"Ovo zaista nema smisla, tužit ćemo ih FIFA-i i to odmah", rekao je ogorčeni predsjednik Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No Pescara sada ima dodatni problem. Više nije član Serie A, na kraju prošle sezone ispala je u niži rang, a klub je financijski doslovno bankrotirao. Novca nema ni u tragovima.

Ideja čelnih ljudi Pescare je sljedeća. U zamjenu za posljednju ratu nude usluge Ante Vukušića Hajduku do kraja sezone. No, naravno, Bijeli na takav scenarij ne žele pristati, svaka kuna u blagajni je važna, čak i važnija od bilo kakvog igračkog pojačanja. Iako, ruku na srce, Vukušić bi ovoga trenutka Hajduku jako, jako dobro došao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo