IZA REŠETAKA? / Brazilskoj zvijezdi prijeti velika zatvorska kazna i neigranje na SP-u zbog prevare iz daleke 2013. godine

Image
Foto: profimedia.hr

Traži se petogodišnja zatvorska kazna, a ako se tužba i potvrdi mogao bi propustiti i nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Kataru

13.10.2022.
20:04
profimedia.hr
VOYO logo

Brazilskoj nogometnoj zvijezdi Neymaru prijeti pet godina zatvora zbog optužbi za prijevaru i korupciju prilikom njegovog transfera iz Santosa u Barcelonu 2013. godine. Uz Neymara, optuženici na suđenju, koje počinje u ponedjeljak u Barceloni, su njegovi roditelji, dva kluba, bivši predsjednici Barce Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell te bivši predsjednik Santosa Odilio Rodrigues.

Image
Sve zbog novca /

Neymar mora na sud: Tužiteljstvo želi da ide u zatvor

Image
Sve zbog novca /

Neymar mora na sud: Tužiteljstvo želi da ide u zatvor

Isplata nije potpuna

Slučaj proizlazi iz tužbe brazilske tvrtke DIS koja je posjedovala 40% prava na Neymara dok je bio u Santosu. Tvrdi se da je igračeva prodaja Barceloni bila znatno ispod njegove stvarne tržišne vrijednosti: "Neymarova prava nisu prodana najboljem ponuditelju. Bilo je klubova koji su ponudili do 60 milijuna eura," rekao je DIS-ov odvjetnik Paulo Nasser na tiskovnoj konferenciji u četvrtak u Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je objavila kako je transfer iznosio 57.1 milijun eura, od čega je 40 milijuna plaćeno Neymarovoj obitelji. DIS-u je pripalo 40 posto udjela od preostalih 17.1 milijun koliko je plaćeno Santosu. DIS za sve njih traži zatvorske kazne do šest godina zatvora i novčane kazne do 195 milijuna eura. Za brazilskog majstora traži se petogodišnja zatvorska kazna, a ako se tužba i potvrdi Neymar bi mogao propustiti nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Kataru i preseliti iza rešetaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo