Sad je i službeno: Scolari dobio konačan udarac!

15.7.2014.
9:23
VOYO logo

Domaćin SP, koje je završeno minule nedjelje, okončao je natjecanje na tek četvrtom mjestu, no gori su od samog plasmana teški porazi od Njemačke i Nizozemske. Podsjetimo, "elf" je u polufinalu razbio Brazil s čak 7:1, dok je Nizozemska u borbi za treće mjesto upisala glatku 3:0 pobjedu.

Ta dva rezultata i u konačnici plasman koštali su Scolarija njegovog posla, koji je započeo u prosincu 2012. godine. Deset godina ranije Scolari je s reprezentacijom u Japanu i Južnoj Koreji osvojio posljednji (peti) svjetski naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni kandidati za Scolarijeva nasljednika su Adenor Leonardo Bacchi ili jednostavno "Tite" i Alexandre Gallo. "Tite" (53) je s Corinthiansom 2012. godine osvojio južnoameričku inačicu Lige prvaka Copu Libertadores, te je u prosincu iste godine uzeo Svjetsko klupsko prvenstvo kada je s minimalnih 1:0 slavio protiv Chelseaja u Japanu.

Gallo (47) je izbornik mlade reprezentacije do 20 godina, s kojom je dosada osvojio dva naslova pobjednika na tradicionalnom turniru u francuskom Toulonu (2013., 2014. godine).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo