Nečuveno! Brazil će u polufinalu dobiti novu veliku pomoć FIFA-e?

Brazilska nogometna reprezentacija uoči polufinalnog dvoboja protiv Njemačke ostala je bez Thiaga Silve zbog suspenzije i Neymara zbog ozljede, no pokušat će Neymara osposobiti barem za finale.

7.7.2014.
9:56
VOYO logo

Prilično oslabljeni Brazil u polufinalu Svjetskog prvenstva igrat će bez Thiaga Silve koji je protiv Kolumbije zaradio drugi žuti karton te protiv Neymara. Prema FIFA-i je poslan zahtjev za ukidanje suspenzije Silvi dok će liječnici pokušati osposobiti Neymara za eventualni finale.

Iz FIFA-e su potvrdili kako su dobili brazilski zahtjev za poništavanje žutog kartona Thiagu Silvi te se analiziraju dobiveni materijali. Brazilski nogometni savez tvrdi da je Silvi nepravedno pokazan karton, a FIFA ima pravo povući suspenziju u posebnim slučajevima te se Brazilci nadaju da bi mogla reagirati u ovoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Neymara, on je za polufinale izgubljen, međutim postoji mala opcija da nastupi u finalu ukoliko Brazil eliminira Njemačku. Liječnici su se već sastali s Neymarom u njegovom domu te su mu ponudili mogućnost korištenja injekcija protiv bolova kako bi mogao nastupiti.

Podsjećamo, Neymar je stradao u startu Kolumbijca Juana Zunige koljenom u leđa, a isto tako Brazilci su zatražili i pokretanje istrage protiv Zunige bez obzira na njegovu ispriku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/6wgsNSpiXCY

S ozljedama muku muči i Argentina. Liječnička služba njihove reprezentacije priopćila je izborniku Alejandru Sabelli jednu dobru i jednu lošu vijest uoči polufinalnog ogleda SP-a protiv Nizozemske. Dobra je vijest da bi napadač Sergio Agüero mogao biti spreman za taj ogled, a loša što će ga propustiti Angel di Maria.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, Di Maria je ozlijedio zadnju ložu u četvrtfinalu protiv Belgije i travnjak je napustio nakon samo 33 minute.

"To nije ozbiljna ozljeda, a najbolji se liječnici brinu za njegov oporavak. Očito on ipak neće igrati protiv Nizozemske, a nakon utakmice evaluirat ćemo njegovo stanje od dana do dana. Ponekad je jedan dan oporavka puno kod ozljede", rekao je čelni čovjek liječničke službe argentinske reprezentacije Daniel Martinez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agüero je u susretu skupine F protiv Nigerije zaradio ozljedu bedrenog mišića, nakon koje se mislilo da je za njega prvenstvo svijeta završeno. No, on je ostao uz reprezentaciju i uspio se oporaviti.

"Odradio je tri momčadska treninga i nadamo se da će nastaviti sa svojim opravkom. Spreman je za igru", dodao je Martinez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polufinalna utakmica između Argentine i Nizozemske na rasporedu je u srijedu.

Meksički sudac Marco Rodriguez dobio je FIFA-ino povjerenje i sudit će prvi polufinalni dvoboj Svjetskog prvenstva u kojem se sastaju domaćin Brazil i Njemačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi polufinalni dvoboj Svjetskog prvenstva u Brazilu između domaćina i Njemačke sudit će meksički sudac Marco Rodriguez, 40-godišnjak koji je na ovom SP-u odradio dva dvoboja.

Rodriguez je prvo sudio susret između Belgije i Alžira, a zatim i dvoboj između Italije i Urugvaja koji je postao poznat po ugrizu Suareza što je urugvajskoj zvijezdi donijelo višemjesečnu suspenziju i progon sa Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji meksički sudac nastupa na svojem trećem svjetskom prvenstvu, a ovo će mu biti najveća utakmica u karijeri. Od značajnijih dvoboja ranije je sudio tri finala Lige prvaka CONCACAF zone te finale Klupskog svjetskog prvenstva između Boca Juniorsa i Milana 2007. godine. Pomagat će mu sunarodnjaci Marvin Torrentera i Marcos Quintero, dok će Amerikanac Mark Geiger biti četvrti sudac.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo