VIDEO: / Katastrofa Reala! Modrićev san nestao u 90 minuta!

Real se, baš poput Barcelone, iz Njemačke s prvog polufinala Lige prvaka kući vraća s četiri gola u mreži (4:1).

24.4.2013.
8:46
VOYO logo

Dortmund. Stadion Signal Iduna Park. Sudac: Björn Kuipers (Nizozemska).

BORUSSIA: Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - Guendogan, Bender, Blaszczykowski (od 82. Kehl) , Götze, Reus - Lewandowski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REAL: Lopez - Sergio Ramos, Pepe, Varane, Coentrao - Khedira, Xabi Alonso (od 80. Kaka) - Modrić (od 68. Di María), Özil, Cristiano Ronaldo - Higuain (od 68. Benzema).

Strijelac: 1:0 - Lewandowski (8), 1:1 - Ronaldo (43), 2:1 - Lewandowski (50), 3:1 - Lewandowski (55), 4:1 - Lewandowski (67, 11m) Nakon što je Bayern demolirao Barcelonu u utorak navečer, u sličnom su tonu nogometaši Borussije u Dortmundu pobijedili Real (4:1) u prvom polufinalnom ogledu Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već nakon prvih 90 polufinalnih minuta prilično je izvjesno kako će se na Wembleyju ove sezone igrati njemački finale. Dakako, onaj jedan pogodak Cristiana Ronalda iz 43. minute daje malu nadu Reala, ali...

Poljak Robert Lewandowski je uništio nade Reala da će možda ove sezone doći do krune prvaka Lige prvaka. Postigao je Borussijin napadač sva četiri pogotka Diegu Lopezu, te je postao deseti nogometaš u povijesti Lige prvaka koji je na jednom ogledu postigao četiri ili više golova (samo je Messi dva puta takvo što uspio).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussia je apsolutno vladala utakmicom u srijedu, diktirala je tempo od starta, makar se nije moglo naslutiti da će na ovakav način i završiti. Istina, Real je bio apsolutno nemoćan u svakom detalju utakmice. Cristiano Ronaldo je bio praktički nevidljiv, cijeli vezni red Reala (pa, tako i hrvatski nogometaš Luka Modrić) je izgubio skoro svaku bitku s domaćinom, dok je Mourinhova obrana puštala na sve strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč svemu tome Real je na odmoru imao sjajnih 1:1. Borussia je povela već u 8. minuti kada je iz blizine Lewandowski bolje reagirao od Pepea i pospremio loptu u mrežu. Gosti su izjednačili u 43. kada je nakon auta Modrić petom poslao visoku loptu prema naprijed, Hummels amaterski reagirao, a potom Higuain asistirao natrčalom Cristianu Ronaldu koji je lako zabio s tri-četiri metra u praznu mrežu.

No, u nastavku je Real potpuno potonuo, te je od 50. do 66. primio tri gola, sva tri uz potpis Lewandowskoga. Postao je poljski centarfor time prvi igrač Borussije u povijesti koji je zabio tri i više pogotka na jednom ogledu Lige prvaka. Došao je i ukupno do jubilarnog desetog pogotka ove sezone u Ligi prvaka (Cristiano Ronaldo ih ima 12, a Messi 14).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi je pogodak Lewandowski zabio iskoristivši slabu ofsajd-zamku Realu. Treći je bio i najljepši, malonogometno se riješio Pepea, i zabio s mjesta pod gredu, dok je četvrti postigao iz penala, nakon što je Xabi Alonso srušio Reusa.

Inače, Cristiano Ronaldo je u 88. minuti mogao smanjiti na 4:2 i dati veću šansu svom klubu u uzvratu, ali je Weidenfeller bio stotinku brži u reakciji, dok je Varane u 93. minuti volej poslao tik pored domaće stative, čime je ostalo na semaforu pisati konačnih 4:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić je dugo bio upitan za nastup zbog ozljede lista, ali je u 68. minuti izašao s travnjaka.

Borussia je time nastavila dominaciju protiv Reala ove sezone. U skupini je Borussija dobila u Dortmundu 2-1, dok je u Madridu završilo bez pobjednika (2:2). Borussia je, pak, i nakon ove utakmice ostala jedina momčad ove sezone u elitnom natjecanju bez poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić je od Goal.coma za nastup u Dortmundu dobio slabu dvojku.

"Odigrao je nekoliko sjajnih dodavanja oko domaćeg šesnaesterca, ali mu je definitivno nedostajalo konstantnosti", piše u ne baš toliko kritičkom osvrtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slabiji od Modrića su po sudu Goal.com-a u redovima Reala bili Higuain, Özil i Pepe (ocjene po 1.5), dok je jednaku dvojku dobio još Sergio Ramos.

Dakako, igrač je utakmice po Goal.com-u bio Robert Lewandowski (maksimalna petica).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo