NEUSTRAŠIVI BORNA / Sosa otkrio koju reprezentaciju želi izvući u ždrijebu: 'Kao mali sam sanjao da jednog dana igram protiv njih'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatska se okupila za prijateljske utakmice u Dohi sa Slovenijom i Bugarskom

23.3.2022.
15:26
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Branič njemačkog Stuttgarta i hrvatske reprezentacije Borna Sosa debitirao je za Vatrene u jesen prošle godine, brzo postao prvotimac i s reprezentacijom izborio plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Image
TO JE ONO O ČEMU JE GOVORIO /

Vatreni stigli u daleku Dohu. Prizori iz katarske zračne luke jamačno će oduševiti izbornika Zlatka Dalića

Image
TO JE ONO O ČEMU JE GOVORIO /

Vatreni stigli u daleku Dohu. Prizori iz katarske zračne luke jamačno će oduševiti izbornika Zlatka Dalića

Hrvatska reprezentacija se okupila u srijedu uoči prijateljskih susreta u Dohi sa Slovenijom i Bugarskom, a Sosa se u razgovoru za web stranicu Hrvatskog nogometnog saveza osvrnuo na svoj uspjehe s Vatrenima i najavio nadolazeće utakmice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije moglo bolje, iako… Krenulo je dosta burno, protiv Rusije u gostima. Na kraju je sve dobro prošlo, u svih pet utakmica koje sam igrao imali smo momčadski duh, bili na visokoj razini i pokazali što znamo. Na kraju smo ostvarili izravni plasman na Svjetsko prvenstvo, što je, ne samo nama, nego i cijeloj naciji, olakšalo 2022. godinu. Presretni smo, ja pogotovo jer je taj odlučujući gol protiv Rusije stigao poslije moje asistencije. Pun Poljud, pobjeda nad Rusijom i plasman u Katar. To su scene koje se pamte cijeli život”, rekao je Sosa pa se osvrnuo na to da Vatreni putuju u Dohu bez stresa dodatnih kvalifikacija za SP:

"Jako je bitno da nam je pao taj pritisak s leđa. Pogotovo jer nam otvara dodatne stvari koje možemo uvježbavati, u prvom redu sustav 3-5-2 o kojem je izbornik Dalić već govorio. Uvijek je, naime, dobro imati alternativu drugog sustava igre kad se za to ukaže potreba. Putovanje u Dohu shvaćamo kao svojevrsni “team building”, kao nešto što će nam donijeti puno toga dobroga. Međutim, u utakmicama ćemo ići maksimalnim angažmanom i željeti pobijediti kao i svaki put."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je progovorio o sustavu 3-5-2, koji će hrvatska reprezentacija isprobati u nadolazećim utakmicama, a s kojim on i ma puno iskustva u klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tri godine sam u Stuttgartu igrao u sustavu 3-5-2, posljednjih sedam ili osam utakmica ponovno igramo u sustavu s četvoricom igrača u zadnjoj liniji. Sustav 3-5-2 je dosta zahtjevan, ali svaki sustav ima svoje prednosti i mane. U svakom slučaju, vidjet ćemo u ovim dvjema utakmicama da li nam taj sustav leži ili ne i onda ćemo moći nešto više reći po tom pitanju."

Velika želja

Na kraju razgovora Sosa se osvrnuo na ždrijeb skupina na SP-u, u kojemu će Vatreni biti u drugoj jakosnoj skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Volio bih skupinu s Brazilom, kao mali sam sanjao da jednog dana igram protiv Brazila. To je moja osobna želja, a vidjet ćemo koga ćemo izvući”, zaključio je.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo