BOMBASTIČAN INTERVJU LIDERA SUPERLIGE: / Najavio je 'smrt nogometa' i poslao vrlo opasne poruke - 'Mislite da ćete samo tako izaći?'

Image

Rekao je i kako nije nimalo impresioniran novim formatom Lige prvaka

24.4.2021.
10:18
VOYO logo

Predsjednik Real Madrida i jedan od pokretača Superlige, odnosno njezin predsjednik, Florentino Perez, dao je veliki intervju za As i u njemu je pojasnio što se trenutno događa s njihovim projektom, što je pošlo po zlu i što nogomet čeka u budućnosti.

"Superliga i dalje postoji, kao i partneri koji je čine. Dali smo si par tjedana da analiziramo otrovne napade na naš projekt. Oni su djelo pojedinaca koji ne žele izgubiti privilegije", tvrdi Perez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MAJSTORI ILUZIJE PRODALI SU NAM SAVRŠENI TRIK: /

Zašto se zapravo raspala Superliga i kako su vas obmanuli pričom o 'lažnim herojima'?

Image
MAJSTORI ILUZIJE PRODALI SU NAM SAVRŠENI TRIK: /

Zašto se zapravo raspala Superliga i kako su vas obmanuli pričom o 'lažnim herojima'?

Superliga je pod žestokim udarom kritike da ruši status nacionalnih prvenstava da je ekskluzivan zatvoreni sustav u koji se ulazi samo po načelu popularnosti, moći i novca. Perez veli da to nije istina.

"Nijedna od tih optužbi nema smisla, sve su plod manipulacije. Superliga nije niti zatvorena niti ekskluzivna, niti je protiv nacionalnih liga. To je najbolji mogući projekt osmišljen kako bi nogomet izašao iz velike krize. Nogomet je u ogromnoj opasnosti jer ekonomija tone i moramo se prilagoditi vremenima u kojima živimo. Superliga bi donijela više novca cijelom nogometu. Možda smo pogriješili u slaganju Superlige, neka onda u njoj igraju po prva četiri kluba iz svake od najjačih liga. Stvar je u tome da nešto moramo promijeniti jer ovakav nogomet ne zanima mlade od 14 do 24 godine zato što im je dosadan u odnosu na druge zabave koje ih zanimaju. Širom svijeta su četiri milijarde nogometnih fanova, a pola od njih su navijači klubova iz Superlige", smatra Perez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Florentino Perez

Zašto su PSG i Bayern odustali?

Dodatno je zatim pojasnio veoma opasnu tezu da "nogomet umire".

"Konzultantsko izvješće KPMG-a pokazuje da je za samo tri mjeseca prvog vala pandemije koronavirusa prošle sezone 12 klubova Superlige izgubilo 650 milijuna eura. Ove sezone, koja se cijela igra tijekom pandemije, gubici će im biti između dvije i dvije i pol milijarde eura. Eto, Bordeaux je upravo bankrotirao... Ili ćemo nešto ozbiljno napraviti i promijeniti ili će puno klubova propasti", pojašnjava Perez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern i PSG odbili su se pridružiti što je mnoge iznenadilo. Bilo je puno nagađanja, a sada Perez daje svoju verziju.

"Kod Bayerna je razlog što su u procesu promjena u menadžmentu kluba, a kod PSG-a što smo ih naknadno obavijestili o projektu. To je zato što je nas 12 osnivača radilo dugo od ranije. Međutim, svakako bi pozvali Bayern i PSG", veli Perez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Real Madrid President Florentino Perez (left) and UEFA President Aleksander Ceferin in the stands,Image: 382768400, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Napao Čeferina

Perez zatim uvjerava da klubovi osnivači Superlige ne mogu samo tako napustiti natjecanje. "Neću vam otkrivati detalje ugovora o pristupanju Superligi, ali ću vam reći ovo, klubovi iz nje ne mogu izaći. Oni sada pod pritiskom govore da izlaze, ali to nije istina. Ovaj projekt ili neki jako sličan njemu će svakako krenuti i to uskoro", rekao je Perez.

Iako se čini da je Superliga zaravo mrtvac, Perez tvrdi da uskoro kreće. "Moramo s njom krenuti što prije, ali prvo moramo projekt objasniti onima koje su objasnili branitelji svojih ogromnih privilegija", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je napao šefa UEFA-e, Aleksandera Čeferina. "Predsjednik Uefe ponaša se vrlo nezdravo za osobu na čelu institucije koja brani nogomet i njegove vrijednosti. Njegove prijetnje i uvrede su skandalozne. Iznenadilo nas je njegovo nasilje", vrlo je oštar bio Perez.

Rekao je kako nije nimalo impresioniran novim formatom Lige prvaka. "Niti format, kojeg nitko ne razumije, niti početak, jer do 2024. će biti ustanak klubova koji će masovno bankrotirati. Opstat će samo oni u vlasništvu države ili multimilijardera, koji si mogu priuštiti da svake sezone izgube po par stotina milijuna eura", zaključuje Perez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo