Ministar otkrio kako će zaustaviti Zdravka Mamića!

'Promjene u HNS-u došle su prekasno. Sve što se dogodilo u hrvatskom nogometu ove sezone dokazuje da smo bili u pravu.

18.5.2012.
20:11
VOYO logo

Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta predstavio je prijedlog izmjena i dopuna u Zakona o sportu. Ključan detalj cijele presice na kojoj je ministar sa suradnicima iznio svoje ideje bila je definicija menadžera u sportu.

Prema Jovanovićevom prijedlogu - osoba koja ima sklopljene ugovore o ulaganju u sportaše, ali i članovi njihovih obitelji ne mogu obavljati stručne poslove u hrvatskom sportu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj nam je bio da ovim promjenama spriječimo svaki potencijalni sukob interesa", komentirao je ministar Jovanović.

Kako je već ranije bilo evidentno da su Zdravko Mamić u sukobu interesa zbog menadžerske agencije sina Marija, on je 'problemčić' nedavno i otklonio, ali prema najavama ministra, taj ga potez ne abolira. Isto tako, Damir Štimac je menadžer Darija Srne. Zbog brata, mogla bi se Igoru Štimcu izmaknuti već ponuđena izbornička stolica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, trebat će puno snage, volje i ustrajnosti Jovanoviću i njegovim suradnicama za ispuniti sve velike najave. No, on je letvicu podigrao visoko.

"Moramo najprije donijeti strategiju razvoja sporta, a na tome već rade radne grupe. Važno je sanirati krov i temelj kuće, prije donošenja konačne strategije i novog Zakona", rekao je ministar čije bi sportske inspekcije uskoro mogle i zakucati na vrata klubova diljem Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo