BOMBA IZ UEFE: / Otkriveno kako je namješten rezultat utakmice nakon koje su Modri zaigrali u Ligi prvaka

Image
Foto: PIXELL

Modri su vodili 3:1, a tada su na azijskom tržištu krenule brojne uplate.

19.3.2018.
19:57
PIXELL
VOYO logo

Nakon što je prije mjesec dana objavljeno da je albanski Skenderbeu na deset godina izba iz Europe zbog namještanja utakmica protiv Crusadersa, Sportinga, Lokomotiv Moskve i Dinamo Zagreba, stigao je izvještaj UEFA-inog etičkog i disciplinskog istražitelja u kojem je na stranicu i po pojašnjeno kako su igrači Skenderbeua manipulirali rezultatom tijekom utakmice u Zagrebu.

Image
NAJVEĆA KAZNA U POVIJESTI NOGOMETA: /

Skenderbeu namještao i protiv Dinama na Maksimiru

Image
NAJVEĆA KAZNA U POVIJESTI NOGOMETA: /

Skenderbeu namještao i protiv Dinama na Maksimiru

Naime, u 2015. godini u 4. pretkolu Lige prvaka Dinamo je pobijedio 4:1 u uzvratu. Modri su vodili 3:1, te su imali igrača manje, a tada su na azijskom tržištu krenule brojne uplate da će Skenderbeu primiti i četvrti gol, što se i dogodilo, a kladioničari su na tome zaradili 15 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Sumnjive uplate počele su tijekom drugog poluvremena. Dinamo je vodio 3:1 kada su počele velike uplate da će dati još golova i to bez ikakve logike jer su imali igrača manje. BFDS sustav je odmah registrirao veli broj uplata na to da će gol zabiti suparnik kojem gol ne treba. U tom trenutku Skenderbeu je pokušavao primiti gol ili dva kako bi zaradili", navodi se.

Image

Stoga su, nadalje, u tom i uspjeli ponajviše zahvaljujući Renatu Arapiju i Orgesu Shehiju. Prvi je sporo reagirao pri kraju Dinamove akcije, dok je vratar neočekivano odlučio ostati na gol crti umjesto da vrani kut kuda je išla lopta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Ovakva namještaljka rezultirala je sigurno ogromnim zaradama na kladionici. Nije bilo nikakvog sportskog ili kladiteljskog razloga zašto bi kladioničari stavljali tako velike svote novca na to da će Skenderbeu primiti još jedan gol, kada je Dinamo igrao s igračem manje i bez ikakvog pritiska da zabije, jer je već osigurao prolazak u Ligu prvaka. U ovom slučaju igrači Skenderbeua dobrovoljno su prestali igrati kako bi iskoristili utakmicu za potrebe klađenja čim im se ukazala prilika. Bilo je očito da je Skenderbeu jedini sudionik od dvije momčadi na meču, koji je manipulirao utakmicom", završava izvještaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo