BOMBA IZ ŠPANJOLSKE: / Ivan Rakitić napušta Barcelonu i postaje velika žrtva želje čelnika kluba?

Image
Foto: AFP, Patrick Smith

Barcelona je spremna Liverpoolu ponuditi Ivana Rakitića i još nešto novca za Phillippea Coutinha.

26.3.2017.
18:01
AFP, Patrick Smith
VOYO logo

Tu vijest prenose engleski mediji na pisanje španjolskih. Brazilac je u nekoliko navrata rekao da ne bi imao ništa protiv odlaska s Anfielda, a priča je dobila dodatnu potvrdu nakon što je na utakmici Urugvaja i Brazila, Coutinho dugo zajedno razgovarao sa Suarezom i Neymarom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RAKITIĆ PRIZNAO ŠPANJOLCIMA: ‘Luka Modrić me zvao u Real Madrid’

Mediji su to protumačili kao potvrdu da se nešto kuha oko brazilčevog transfera. Liverpoolov igrač procijenjen je na 40 milijuna eura, pet milijuna eura manje od Rakitića koji je prema Transfermarktu procijenjen na 45 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako izvještava britanski Express, Neymar je kazao kako bi se Coutinho priviknuo na život u Barceloni vrlo brzo. Španjolski Donbalon tvrdi kako je Barcelona spremna žrtvovati i hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića samo kako bi Coutinho prešao na Camp Nou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Uz još nešto novca. Čelnici Barce i trener Luis Enrique znaju kako Liverpoolu moraju ponuditi nešto jako kako bi ih zainteresirali i privolili na dogovor, a Rakitić je zvučno ime vrijedno pažnje.

U novinarskim pisanjima ističe se kako je Vatreni ove sezone izgubio status standardnog člana prvih 11 i kako mu je klub dao odrješene ruke za odluku, u što je teško vjerovati ako se uzme u obzir da je Rakitić dana 10. ožujka, na svoj 29. rođendan, potpisao novi ugovor s Barcelonom koji ga veže za "katalonski klub" do 2021. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretpostavlja se da će Raketa godišnje zarađivati 5,5 milijuna eura, a vrtoglava odštetna klauzula iznosi 125 milijuna eura. Toliko o "odrješenim rukama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bilo, Enrique na kraju sezone odlazi s klupe Barcelone, kako je i nedavno najavio. Pa će u uslugama Coutinha, ako Brazilac uistinu i dođe u Barcelonu, biti na raspolaganju nekom drugom treneru. Vrijedi spomenuti i kako je Coutinho ove sezone zaigrao u 27 susreta i postigao 7 golova uz 7 asistencija za pogodak.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo