SJEĆATE LI SE NJEGA? / Bio je čudo od djeteta, trebao je naslijediti Messija, odbio je igrati za Srbiju i sad kao da je nestao s lica zemlje

Image
Foto: AFP, JORGE GUERRERO

Krkić danas ima 31 godinu, odigrao je šest utakmica u pomalo opskurnoj japanskoj ligi u kojoj na čisti talent može biti najbolji na terenu

29.10.2021.
14:04
AFP, JORGE GUERRERO
VOYO logo

Barcelona je 2008. godine bila najjača momčad na planetu. Ronaldinho, Messi, Eto'o, Xavi, Iniesta, Dani Alves… mogli bismo nabrajati do jutra strašna imena koja su se našla na tom rosteru,

Mnogi će se prisjetiti da se u tu momčad ugurao jedan supertalentirani 18-godišnjak, a njegovo je ime Bojan Krkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
XAVIJEVA BARCELONA /

Marca otkriva kako će igrati katalonski gigant: Ovo je tajna njegovih nevjerojatnih rezultata

Image
XAVIJEVA BARCELONA /

Marca otkriva kako će igrati katalonski gigant: Ovo je tajna njegovih nevjerojatnih rezultata

Novi Messi

Bojan je imao sjajnu prvu sezonu u Barceloni i odmah su ga proglasili novim Messijem, dobivao je dobru minutažu, utrpao je 12 golova te podijelio šest asistencija u jednoj sezoni, što je za tinejdžera na ovakvoj razini spektakularno. Nije to tad ni znao, ali ta je prva sezone bila najbolja u karijeri za Bojana.

Da se razumijemo, i dalje je on dobivao prilike u Barceloni, brojke su mu bile lošije, no čekalo ga se, čekalo i čekalo. Napredak se nije dogodio i uslijedio je transfer u Romu za 12 milijuna eura, poražavajuće za igrača koji je trebao vrijediti 100 milijuna, kako mu je karijera krenula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slobodan pad

Izvan Barcelone Krkić je nastavio slobodno padati, uspio je upisati samo jedan nastup za španjolsku reprezentaciju, kad je već odbio srpsku, ali to je bio sve od njegovog internacionalnog sjaja.

Uz poneku ozljedu i dosta mlakih priredbi lutao je od Milana, preko Ajaxa i Stoke Cityja, pa sve do Mainza, Alavesa i Montreala. U Montrealu je, zapravo, dotaknuo nogometno dno jer je ostao bez ugovora, sve dok ga nije Andres Iniesta povukao u Japan kako bi zaigrao za Vissel Kobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krkić danas ima 31 godinu, odigrao je šest utakmica u pomalo opskurnoj japanskoj ligi u kojoj na čisti talent može biti najbolji na terenu. Zabio je i jedan gol, a vjerojatno nikad više neće zaigrati nogomet na najvišoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo