BOBAN I MALDINI KONAČNO PRELOMILI: / Velika čistka u Milanu, preko noći prodali 'pola ekipe' i zaradili gotovo 60 milijuna eura

Image
Foto: Profimedia

Boban i Maldini su dva dana prije kraja prijelaznog roka, preko noći, dogovorili velike transfere

30.1.2020.
10:27
Profimedia
VOYO logo

Ova je sezona jedna od najgorih u novijoj povijesti AC Milana, a tek su se ove zime Zvonimir Boban i Paolo Maldini, glavni operativci crno-crvenog diva, malo trgnuli i krenuli čistiti ekipu od suvišnih igrača. Milan je zimski prijelazni rok vrlo dobro odradio, možda i najbolje u "ligi pet", ali ne toliko kada su u pitanju ulazni, već više kod izlaznih transfera.

Naime, nakon što su nešto ranije u siječnju otišli Fabio Borini, Mattia Caldara i vratar Pepe Reina, Boban i Maldini su dva dana prije kraja prijelaznog roka, preko noći, dogovorili transfere Krzysztofa Piateka, Ricarda Rodrigueza i Susa. Poljski napadač zapravo je najveće iznenađenje prijelaznog roka jer se činilo kako će gotovo sigurno otići u Tottenham, ali on je na kraju odabrao berlinsku Herthu koja je za njega isplatila Milanu 28 milijuna eura. Podsjetimo, Piatek je prošle zime stigao iz Genoe za 38 milijuna eura, ali nije nimalo opravdao ulaganje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Alamy, Marco Canoniero / Alamy / Profimedia
Image
Foto: Alamy, Marco Canoniero / Alamy / Profimedia

Profimedia,

Nadalje, Ricardo Rodriguez na koncu je dogovorio prelazak u PSV za šest milijuna eura, a Suso je dogovorio nešto unosniji angažman u Sevilli. Andalužani su Susa, koji je ove sezone bio jedan od najboljih igrača Milana, uzeli na dvogodišnju posudbu s pravom otkupa u vrijednosti od 21 milijun eura, plus još tri kroz bonuse.

Maldini i Boban su Milanu na kraju priskrbili gotovo 60 milijuna eura u samo jednom danu, a uspjeli su klub u vrlo kratkom roku očistiti od suvišnih igrača i malo ih financijski rasteretiti. Podsjetimo, ove zime su doveli Zlatana Ibrahimovića, Simona Kjaera i Asmira Begovića, prekaljene igrače koji bi trebali svojim iskustvom barem malo podignuti razinu igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo