BJELICA PROGOVORIO O AMBICIJAMA I TRAUMATIČNOM ISKUSTVU U ŠPANJOLSKOJ: /

'Suigrač mi je umro praktički pred očima'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Trener Dinama jedan je od najcjenjenijih hrvatskih stručnjaka

9.11.2019.
11:06
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Trener hrvatskog prvaka Dinama i osoba koja je vjerojatno najzaslužnija za izvrstan nastup Modrih u Europi, Nenad Bjelica, dao je intervju španjolskom radiju Marca Albaceteu u kojem je progovorio o svojoj karijeri, ambicijama u budućnosti, ali i traumatičnom iskustvu iz igračkih dana, kada je njegov suigrač iz Albacetea Rommel Fernandez 1993. godine poginuo u prometnoj nesreći.

Fernandez je stradao kada se vraćao s ručka sa suigračima, a Bjelica je bio u automobilu iza njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teška priča

Svaki od nogometaša vraćao se svojim automobilom, a nesretni Fernandez je pogodio kamen na cesti, ispao iz automobila, udario u drvo i od posljedica nesreće preminuo.

'Taj dan je bio jako težak. Cesta je bila vrlo teška i uska. Mi smo izašli među posljednjima i nesreća se dogodila ispred mene. To je bilo jako teško iskustvo jer sam ga praktički vidio kako umire", rekao je Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je emotivno progovorio o tom teškom trenutku, razgovor se okrenuo vedrijim temama.

'Možda i premlad za izbornika'

Bjelica je tvorac Dinama koji je u posljednje dvije sezone ostvario izvrsne rezultate u Europi i spominje ga se kao potencijalnog nasljednika Zlatka Dalića na klupi hrvatske reprezentacije.

"Puno je glasina da bih mogao postati sljedeći izbornik jer je Zlatko Dalić najavio da će otići nakon Europskog prvenstva sljedećeg ljeta. To mi je velika želja i čast, iako sam s 48 godina možda i premlad za poziciju izbornika. Jako sam motiviran i svoiđa mi se svakodnevni rad s igračima, a posao izbornika je ipak drugačiji", prokomentirao je.

'Trener Reala ili Barcelone? Zašto ne'

Još je progovorio o svojim ambicijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim trenirati najveće momčadi. Ako mogu biti kandidat za hrvatskog izbornika, onda mogu biti kandidat i za bilo koju veliku španjolsku momčad", rekao je i za kraj odgovorio na pitanje hoće li ponovno razgovarati kada će biti Barcelone, Reala, Atletica ili Albacetea.

"Zašto ne? Pa i to je moguće i realno", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo