DEBITIRA U SRIJEDU / Bjelica predstavljen: 'Želim igrati dobro organiziran, aktivan i dominantan nogomet'

Image
Foto: Profimedia

Nenad Bjelica će na klupi debitirati u srijedu u Ligi prvaka kada Union Berlina gostuje kod Brage

27.11.2023.
9:44
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski stručnjak Nenad Bjelica novi je trener njemačkog bundesligaša Union Berlina, objavio je klub na društvenim medijima.

Image
IDE NA PREGLEDE /

Modrić zamijenjen zbog ozljede: 'Odigrao je jako dobro na poziciji koja nije njegova'

Image
IDE NA PREGLEDE /

Modrić zamijenjen zbog ozljede: 'Odigrao je jako dobro na poziciji koja nije njegova'

"Dobar dan, Nenad Bjelica", napisao je svom X-profilu Union u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Berlinski klub je nedavno smijenio Ursa Fischera, a Bjelica je bez posla od početka listopada kada je zbog serije loših rezultata dobio otkaz u Trabzonsporu nakon samo nekoliko mjeseci. Fischer je Union Berlin vodio pet godina i od njega napravio hit-klub Bundeslige te izborio plasman u Ligu prvaka. Međutim, presudio mu je ovosezonski niz od devet poraza u Bundesligi i rano ispadanje iz Kupa, pa je klub iz Berlina, koji je prošle sezone bio četvrti, sada predzadnji sa samo sedam bodova iz 12 kola. U Ligi prvaka u skupini s Realom, Napolijem i Sportingom ima jedan osvojen bod u četiri kola.

"Union je vrlo dobro vođen klub u jednoj od najboljih europskih liga. Moja je zadaća izvesti momčad iz ove teške faze i ponovno pokazati snagu. Veselim se ovom izazovu. Želim igrati dobro organiziran, aktivan i dominantan nogomet te imati igrače koji su spremni preuzeti odgovornost. Od sada ćemo zajedno raditi na tome", rekao je Bjelica koji je nakon igračke karijere postao trener austrijskog Kärntena te bio u Lustenauu, Wolfsbergeru i bečkoj Austriji. Nakon rada u Italiji i Poljskoj, vratio se u Hrvatsku, gdje je dvaput osvojio prvenstvo i jednom Kup s Dinamom, a kasnije dvije godine bio trener Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor Uniona Oliver Ruhnert je istaknuo:

"Uvjeren sam da će se Bjelica sa svojim dugogodišnjim igračkim i trenerskim iskustvom dobro uklopiti u našu momčad. Učinit ćemo sve da poboljšamo sportsku situaciju i uspješno odradimo posao ostanka u ligi. Veselim se suradnji s njim."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelica će na klupi debitirati u srijedu u Ligi prvaka kada Union gostuje kod Brage.

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju na SP-u gledajte ekskluzivno na Voyo. Prvenstvo u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj počinje 29. studenog i trajat će do 17. prosinca. Budite uz Kraljice šoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo