Obraćanje medijima / Bjelica: 'Ovoj ekipi ne treba trener, Olmo: 'Ni Dinamove legende nisu igrale u ovakvoj atmosferi'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Dinamov trener i Španjolac obratili su se medijima dan uoči dvoboja s Viktorijom

20.2.2019.
19:16
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Uoči posljednjeg treninga pred sutrašnju utakmicu s Viktorijom Nenad Bjelica i Dani Olmo stali su pred novinare. Prednost je dobio Španjolac jer je morao žuriti spremiti se za trening.

"Imamo priličnu emociju, još pogotovo sad kad se utakmica bliži motivacija nam je velika. Možda je malo i veća jer ćemo igrati pred punim stadionom. Atmosfera u momčadi odlična je, a tako treba biti i dalje, svi zajedno, i igrači i navijači. Siguran sam da ćemo odigrati dobru utakmicu", rekao je Olmo koji je još bolje upoznao Čehe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Viktoria je jaka momčad, nismo mi imali laganu grupu, bila je teška. Znamo sad nakon prve utakmice u Plzenu kakvi su Česi i što mogu napraviti, ali vjerujemo u nas. Mislim da ćemo odigrati svoju najbolju utakmicu u sezoni. Znam da je Dinamo imao puno dobrih igrača i legendi koje nisu imale priliku igrati u ovakvoj atmosferi. To je velika prilika i to moramo iskoristiti."

Tko će zabiti sutra?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije bitno tko će zabiti. Ako mi pobijedimo, nije bitno tko će biti strijelac."

Potom je mikrofon dobio Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da ovoj ekipi ne treba nešto previše trener kad ih vidim kako treniraju i koliko željno žele igrati ovu utakmicu. Vjerujem da će tu energiju koju su pokazali u treninzima prenijeti na teren i zajedno s navijačima odigrati jednu dobru utakmicu. Bit će nam potrebno ozbiljnosti, koncentracije i strpljenja u igri. Vidjeli ste da igramo protiv momčadi koja je i po godinama iskusnija od nas i po tome što je odigrala više ovakvih utakmica od nas. Ali, ja vjerujem da možemo imati 90 minuta fokus na svoju igru i da mi to možemo."

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamov trener nije otkrio tko će zamijeniti Stojanovića na desnom boku.

"Vidjet ćete, imamo tri mogućnosti, Šituma, Moharramija i Rrahmanija. Vjerujem u svu trojicu da će odraditi svoj posao. To je ona odluka tko nam u ovakvom tipu utakmice može najviše donijeti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakvo je stanje u momčadi?

"Svi su zdravi. Imamo praktički 25 igrača na raspolaganju, najveći problem mi je trenutno odabrati 11 koji igraju. Isto tako mi je problem odabrati i 18 za kadar, ali to je moj posao i na kraju ja moram odlučiti tko će konkurirati u ovoj utakmici."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, Bjelici i igračima lakše je sada nego prije prve utakmice.

"Danas smo rasterećeniji nego prije tjedan dana. Prije tjedan dana to nije bilo dobro, ali sad smo shvatili da samo s maksimumom možemo dobiti ovog protivnika. Dobro je da je šamar došao u prvoj utakmici i vjerujem da će momčad dobro reagirati u svakom pogledu. Pritiska nema uopće, želimo dalje napraviti ovu priču. Mi puno pričamo u novinama generalno, a ne na terenu. Vjerujem da će biti bolje na terenu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimalo je sedmu silu ima li Bjelica nekoga s kim se konzultira prije ovakvih utakmica.

"Pa u ovom trenutku nisam se ni s kim savjetovao iako inače to znam učiniti. Dođite kod mene u Klagenfurt pa ćete vidjeti kako izgleda moja radna soba, da se svakodnevno pokušavam popraviti u svim aspektima. Naravno da se savjetujem s ljudima koji znaju više od mene, koji su pametniji od mene, ima ih jako puno, da mi daju energiju da prođemo ovog protivnika koji je jako težak."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Osječanin misli prenijeti energiju na igrače?

"Dobili su oni već to, kroz cijeli tjedan. Vi jako puno pišete, nije to lako kontrolirati... Nije ni meni od 47 godina, a kamoli ovim mladićima koji imaju po 20 godina. Siguran sam da će biti bolje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na rezultat, nije neizgledno da se u Maksimiru igraju produžeci.

"Želimo biti pozitivni i proći protivnika nakon 90 minuta, a ako to bude nakon produžetaka ili penala, isto ćemo biti jako sretni. Razmišljamo o tome da koncentracija bude sve vrijeme na maksimalnoj razini i mislim da će onda šanse za prolaz biti jako velike."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo