BJELICA OTKRIO ŠTO JE REKAO IGRAČIMA NA POLUVREMENU I ZAŠTO SU POČELI IGRATI ATOMSKI NOGOMET: / Najavio i pojačanja koja uskoro stižu

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Švicarski velikan, koji je prošle sezone stigao do četvrtfinala Europske lige, slavio je u Osijeku, premda je moglo biti i drugačije

17.9.2020.
23:30
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Osijeka treću sezonu uzastopce završavaju svoj europski put porazom u 2. pretkolu Europske lige. Prije dvije godine ispali su od Rangersa, lani od sofijskog CSKA, a ovoga puta od Basela koji je u Gradskom vrtu pobijedio sa 2:1.

Prva europska utakmica Osijeka u ovoj sezoni nažalost, bila je i posljednja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OSIJEK - BASEL 1: /

2; Osječani tek u drugom dijelu počeli igrati, i to baš sjajan nogomet, ali u dramatičnoj završnici ipak ispali

Image
OSIJEK - BASEL 1: /

2; Osječani tek u drugom dijelu počeli igrati, i to baš sjajan nogomet, ali u dramatičnoj završnici ipak ispali

Švicarski velikan, koji je prošle sezone stigao do četvrtfinala Europske lige, slavio je u Osijeku, premda je moglo biti i drugačije. Gosti su na poluvremenu imali 2:0, Osijek je u nastavku zaigrao daleko bolje, no uspio je tek smanjiti.

Strijelci za Basel bili su Arthur Cabral (18') i Valentin Stocker (44'), dok je za Osijek zabio Ante Majstorović (84').

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao sam da se idemo potući

Nakon utakmice na konferenciji za medije obratio se trener Osijeka Nenad Bjelica.

"Čestitam Baselu na prolasku i svojoj momčadi na dobrom drugom dijelu. Nismo prestali vjerovati, ali nismo uspjeli izjednačiti, iako smo zaslužili. Ali nogomet se igra za golove. Mi smo uspjeli zabiti iz svojih pet-šest šansi samo jedan gol, dok je Basel iz svoje dvije-tri zabio dva gola. U prvom dijelu smo bili u grču i imali smo prevelik respekt prema protivnicima. Dobili smo dva naivna gola, ali to je nogomet. Moramo igrati kako smo danas igrati drugo poluvrijeme", rekao je Bjelica u udovu pa pričao o tome što se promijenilo u drugom dijelu koji je Osijek odigrao sjajno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Bili smo agresivniji u drugom dijelu. Nogomet se igra u glavama, a u prvom dijelu smo ima dali previše prostora da se razmašu. To nam je nedostajalo u prvom dijelu, ta agresivnost. Naša momčad je spremna fizički, ali očito smo u pripremi utakmice pogriješili. Ušli su s mentalnom blokadom u prvo poluvrijeme“, priznao je Bjelica.

Otkrio je i što je rekao igračima u svlačionici na poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da moramo biti agresivniji i da je Basel sjajna momčad. Rekao sam im da se idemo 'potući' sa njima. Mislim da je zato drugo poluvrijeme bilo dobro i da smo zaslužili remi. Da smo iskoristili svoje šanse, možda bi tako i bilo“, rekao je Bjelica koji nije htio komentirati suđenje.

„Ne komentiram suđenje nikad pa neću ni sad", kratak je bio trener Osijeka koji je najavio dva pojačanja koja bi uskoro trebala stići. Radi se o jednom veznjaku i jednom krlinom igraču, a rekao je i da je sve dogovoreno sa Slovencem Damjanom Boharom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo