modri promarširali bruxellesom / Bjelica oduševljen nakon slavlja u Belgiji: 'Ovo je pobjeda svih igrača, čak i zamjena s klupe'

Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Dinamov trener Nenad Bjelica nije skrivao zadovoljstvo nakon druge pobjede u drugom nastupu ovosezonske Europske lige

4.10.2018.
22:03
Luka Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Dinamo je u 2. kolu Europske lige u Bruxellesu slavio protiv Anderlechta 2:0 i tako došao na korak bliže k europskom proljeću, što im se nije dogodilo od 1970. godine. 

Za vodstvo usred Bruxellesa pogodio je Hajrović u 19. minuti, a konačan rezultat postavio je Amer Gojak u 68. minuti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu biti zadovoljan, ne samo rezultatom, nego i igrom. Protivnik je u maloj krizi, a mi smo to iskoristili. Znali smo da ćemo kroz sredinu puno toga napraviti. Mogli smo i prije riješiti utakmicu, tresli smo se do Gojakovog pogotka, no takva je bila utakmica. Nismo primili gol i možemo biti zadovoljnim onime što smo prikazali na terenu", istaknuo je Bjelica nakon nove pobjede u Europi. 

Za razliku od prethodnih godina, Dinamo je u obrani bio čvrst, stabilan. Uostalom, rijetko se događa da Dinamo na europskom gostovanju, izuzmu li se kvalifikacijeske utakmice, ne primi pogodak. Istaknuo je to i sam Bjelica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo stabilni u obrani, a to je najvažnije ako želite biti konkurentni u Europi.

"Ovo je pobjeda svih jedanaest igrača koji su igrali, a i onih koji su ušli. Šteta što se Dilaver ozlijedio, ali Perić ga je izvrsno zamijenio, ali šteta i za Theophilea koji je dobio crveni karton u samoj završnici utakmice. No, okrećemo se sljedećoj utakmici i napravit ćemo sve da pobijedimo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeću utakmicu Dinamo igra u Slovačkoj protiv Trnave, koja je u dva kola upisala isto toliko poraza. 

"Utakmica u Trnavi igrat će se na praznom stadionu, a to je možda naša prednost. Međutim, ja sam već rekao, šest bodova nije dovoljno da se prođe skupina, moramo maksimalno ozbiljno pristupiti utakmici protiv Spartaka i dati sve od sebe", zaključio je modri strateg. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo