BJELICA NEĆE DUGO TRAŽITI POSAO: / Bivšeg trenera Dinama želi slavni europski velikan. Evo zašto im je baš on glavni favorit

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bjelica se razišao s ekipom s Maksimira i sada je spreman, kako je i sam kazao, za novi i još veći izazov

26.4.2020.
14:39
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski strateg Nenad Bjelica bio je prvo ime Dinama u protekle dvije godine. Da, bili su tu Dani Olmo, Bruno Petković, Dominik Livaković, ali uglavnom se pričalo samo o treneru Bjelici i njegovim plodonosnim metodama koje su vratile Dinamo na kartu Europe.

No, dogodilo se što se dogodilo. Bjelica se razišao s ekipom s Maksimira i sada je spreman, kako je i sam kazao, za novi i još veći izazov, a kako sada stvari stoje novi posao neće čekati dugo. Zapeo je za oko čelnicima Fernerbahčea, ekipe koju je razbio u svojoj prvoj sezoni s Dinamom u Europa ligi. Slavili su tada s 4:1 na Maksimiru i u potpunosti deklasirali Turke, a od tada Fener pomno prati Bjeličin rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidjevši da se razišao s Dinamom, Fener je brzo krenuo u akciju i ako je vjerovati turskim medijima svim silama se trude dovući Bjelicu u svoj klub.

Turski list Takvim u nedjeljnom izdanju donosi priču da je Bjelica zapravo prva meta Fenera. "Bjelica je u prednosti jer je Balkanac i predsjednik kluba Ali Koc već ranije je izjavio da posebno cijeni trenere iz te regije, njihov stil, srčanost i posvećenost poslu", piše novinar Takvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

19.07.2019.,Zagreb - 1. kolo Hrvatski Telekom Prve HNL: Dinamo - Lokomotiva.Nenad Bjelica Photo:Igor Soban/PIXSELL

Ima jaku konkurenciju

Bjelica bi bio tek jedan u nizu Hrvata u Feneru, bili su ovdje Otto Barić kao trener i Miki Rapaić, a htjeli su dovesti i Slavena Bilića, no oteo im ga je Bešiktaš. Klupa Fenera trenutno je prazna, a Bjelici su konkurenti Marcelinho, Marco Giampaolo i Laurent Blanc, no, turski vlasnici žele baš Bjelicu.

"On je trener koji puno ulaže u razvoj svojih igrača i na njih prenosi svoju posvećenost. Mnogo je primjera za to u Dinamu: Dani Olmo prodan je u Leipzig za 20 milijuna eura, golman Livaković postao je prvi vratar reprezentacije, a Bruno Petković udarni napadač, kojem je pod Bjelicom cijena porasla do 11 milijuna eura", navode tako turski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo