NAPETO U GRADSKOM VRTU / Bjelica najavio okršaj s Dinamom i progovorio o sukobu u Osijeku: 'Neću više pričati u rukavicama...'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

U sljedećem kolu momčad Osijeka gostuje kod Dinama

6.5.2022.
13:47
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

U derbiju sljedećeg kola 1. HNL na Maksimiru se sastaju Dinamo i Osijek, a tak susret najavio je trener gostujuće ekipe Nenad Bjelica.

Image
ŠTO SE DOGAĐA? /

Vodi li se to tihi rat? Nenad Bjelica prvi prozvao vodstvo kluba, a sada mu je stigao neočekivan odgovor, a pogledajte i kojim putem

Image
ŠTO SE DOGAĐA? /

Vodi li se to tihi rat? Nenad Bjelica prvi prozvao vodstvo kluba, a sada mu je stigao neočekivan odgovor, a pogledajte i kojim putem

Modri su uoči te utakmice prva momčad na tablici sa 70 bodova i pobjedom bi stigli nam milimetar do titule, dok su Osječani treći s pet bodova manje i potrebna su im tri boda s Maksimira ako žele zadržati nadu u osvajanje titule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelica je na konferenciji govorio o utakmici s Dinamom, a osvrnuo se i na situaciju otprije nekoliko dana kada je izrazio određeno nezadovoljstvo klupskim strukturama i o tome progovorio još kada je održao pressicu uoči okršaja Osijeka i Istre 1961 u Gradskom vrtu.

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Strateg prve momčadi i sportski direktor kluba kazao je kako je na neki način pokazao nezadovoljstvo i kako je vlasniku i predsjedniku rekao svoje mišljenje. Time je izazvao pozornost medija i zakotrljao svakojake priče, te pokrenuo medijska nagađanja. A ubrzo nakon toga iz kluba su se oglasili priopćenjem u kojemu čelnik Lőrinc Mészáros ističe kako je zadovoljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada na press konferenciji nije mogao izbjeći pitanje o neslaganju s klubom.

"Ja bih o tome razgovarao kada završi sezona. Jedino što mogu reći je to da sam imao razgovor s predsjednikom, još prije zadnje presice u kojoj sam bio vrlo iskren i pošten prema njemu. Mislim da mi je to zadaća. Bez rukavica sam rekao sve što sam imao reći. Svi komentari i nagađanja koji su izlazili ovih dana su poluinformacije. Mogu obećati da više neću odgovarati u rukavicama, dosad sam odgovarao tako, ali više neću. Sve što sam rekao sam rekao u interesu NK Osijeka", rekao je Bjelica pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam se rodio u osječkoj bolnici. Prvi trening sam tu odradio, zaigrao sam za ovaj klub. Dva puta sam spašavao klub odlascima u europske klubove. Postao sam najbolji hrvatski nogometaš ovdje i ostvario najbolje rezultate i kao nogometaš i kao trener. Ne znam tko želi dobro ovom klubu ako ja ne želim."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neću pričati u rukavicama kao dosad. Objasnit ću sve što sam nekako provukao, ali ne prošli tjedan, već mjesecima, tjednima, o raznoraznim utjecajima, o nekim utjecajima i anomalijama unutar kluba, ali ja sam o svemu tome razgovarao. Nakon godinu i pol dana se nije pomaklo ni milimetar i nekad više nemaš izbora. Neću pričati u rukavicama, nego konkretno kao što sam razgovarao s predsjednikom kluba. A pitanja o priopćenju nisu za mene, nego za one koje su pisali priopćenja."

Bjelica je nakon toga govorio o okršaju s Dinamom i o tome kako se osjeća zbog povratka na Maksimir, na kojemu je proveo skoro dvije godine kao trener Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče osjećaja, poseban osjećaj imam na stadionu u Osijeku. Odrastao sam tu,taj stadion i te tribine sam prohodao nekoliko tisuća puta. Prošao sam ratne godine, 2000. godine sam ovdje bio najbolji hrvatski nogometaš. U Maksimiru mi je bilo lijepo i ponosim se svojim godinama tamo. Lijepo se vratiti, ali poseban osjećaj imam u Osijeku", poručio je Bjelica.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo