BJELICA IDE PO TRI BODA, NO MORA RIJEŠITI JEDNU DILEMU: / Evo tko bi trebao večeras igrati u prvom sastavu na Maksimiru

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Kadar je skoro pa kompletan, što je pravi luksuz za bilo kojeg trenera

18.9.2019.
12:33
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Ako smo nešto za njegovog mandata u Dinamu naučili o Nenadu Bjelici, to je onda činjenica da je kao trener dosljedan. Dolazi do izražaja ta njegova dosljednost i u činjenici da nikad prije utakmice ne otkriva s kakvom će postavom izaći na teren u sljedećoj utakmici.

Nije to otkrio ni u slučaju utakmice protiv Atalante pa nam ostaje samo nagađati tko će se pojaviti od prve minute pred prepunim Maksimirom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fali samo Andrić

“Spremni smo za utakmicu, imamo na raspolaganju 25 zdravih igrača. Svi su motivirani i spremni u najboljem stanju i u dobroj formi. Očekujem jednu vrlo kvalitetnu utakmicu i na kraju pobjedu”, rekao je Bjelica.

Image
ČINI NAM SE DA U BERGAMU PODCJENJUJU DINAMO, ALI I STRAHUJU OD BBB-OVACA: /

'Na tom se stadionu zapalila iskra balkanskog rata'

Image
ČINI NAM SE DA U BERGAMU PODCJENJUJU DINAMO, ALI I STRAHUJU OD BBB-OVACA: /

'Na tom se stadionu zapalila iskra balkanskog rata'

Kadar je, dakle, skoro pa kompletan (Komnen Andrić je još uvijek izvan stroja), što je pravi luksuz za bilo kojeg trenera. To znači da su rotacije u momčadi pažljivo proračunate, igrači se ne izlažu prevelikim naporima i čuvaju se oni najbolji za udarne utakmice, baš kao što je pokazao prošle sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjeličina "europska postava" ima nekoliko nepoznanica, ali to sigurno nije vratar. Iako nosi broj 40, Dominik Livaković je sigurna Dinamova "jedinica" i tu rasprave nema. Također se znaju i najbolja rješenja ispred njega. Leovac i Stojanović najbolji su bočni igrači.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zagreb: Dinamo protiv Spartak Trnave za "europsko proljeće" 08.11.2018., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Europska liga, skupina D, 4. kolo, GNK Dinamo - FC Spartak Trnava. Dominik Livakovic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Obrana ili napad?

Dilaver je standardan, a Dino Perić pokazao je da je dobro rješenje za europske utakmice, no Kevin Theophile-Catherine se oporavio od ozljede. Ipak, Perić bi mogao imati prednost nad Francuzom u pokušaju zaustavljanja strašnog Duvana Zapate na Maksimiru. Pogotovo ako znamo da ga je Bjelica odmarao u utakmici protiv Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapata je vrlo opasan tip koji zabija gotovo sve što mu se ponudi, no kreacija Atalante dolazi s oba krila i iz međuprostora gdje ordiniraju Josip Iličić i Papu Gomez. S njima će svi imati posla - I bekovi i vezni red i stoperi. igrači su to koji mogu ući u dribling, asistirati i zabiti, a kad im još dodate Marija Pašalića koji se jako neugodno ubacuje iz drugog plana, stvara kaos u obrani i uvijek je u šansi za gol - imate momčad koju je jako teško braniti.

DAN KAD JE EUROPA UPOZNALA BOYSE: ‘Za naš bus radila se posebna selekcija. Samo probrani, dokazani ljudi, od ulice do ostalog’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ademi i Olmo sigurno upadaju u sastav, a pred Bjelicom je sad velika odluka želi li učvrstiti obranu s Morom ili želi riskirati s Gojakom koji je sličan igrač Pašaliću i više je ofenzivno orijentiran. Pošto je rekao da želi sva tri boda, naš izbor bio bi Gojak koji ipak može zabiti dolaskom iz drugog plana, a ništa ne bi bilo slađe nego poraziti Gasperinija njegovim oružjem.

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

21.08.2019., stadion Maksimir, Zagreb - Prva utakmica doigravanja UEFA Lige prvaka, GNK Dinamo - Rosenborg BK. Izet Hajrovic, Petar Stojanovic, Mislav Orsic, Dani Olmo, Arijan Ademi, Bruno Petkovic Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Napad bi trebao biti jednostavan. Bruno Petković je prva špica reprezentacije, zašto ne bi bio i prva špica Dinama? Mislav Oršić definitino će na jedno krilo, a vjerujemo da će priliku dobiti i Izet Hajrović koji je prošle sezone pokazao da je najbolji u europskim utakmicama kad najviše treba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerojatna postava Dinama protiv Atalante večeras: Livaković - Leovac, Dilaver, Perić, Stojanović - Ademi, Gojak, Olmo - Hajrović, Oršić, Petković.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo