BIVŠI TUDOROV MENTOR POJASNIO TALIJANIMA ZAŠTO PIRLO INZISTIRA NA HRVATU: / 'I u mom stožeru najviše se time bavio'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Bivši hrvatski reprezentativac je za Juventus upisao 174 nastupa

18.8.2020.
15:43
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Prema pisanju talijanskih medija IgorTudor napušta kormilo Hajduka kako bi se priključio Juventusu kao pomoćnik novom treneru Andrea Pirlu. Vijest o Tudorovom prelasku u Juventus, čiji je bio igrač od 1998. do 2007. godine u ponedjeljak talijanski Sky, a i dan kasnije jedna je od udarnih tema u toj zemlji.

Na ovu priču u razgovoru za Tuttosport osvrnuo se EduardoReja, koji je Hajduk vodio u sezoni 2009/10 te je tad u stručni stožer pozvao Tudora i tako inicirao njegov trenerski put u profesionalnom nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Igor često govori da sam ja zaslužan za njegov trenerski put, ali to nije baš tako jer je on i kao igrač radio s velikim trenerima. I u mom se stožeru najviše bavio mehanizmima u obrani, nakon toga je kao trener radio u Udineseu i Galatasarayju, što su ozbiljni klubovi. Juventusov izbor Pirla je inteligentan potez, sigurno mu ne nedostaje vizije i osobnosti, a uz Tudora će imati osobu i potporu za obrambeni dio”, kazao je Reja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tudor je navodno prihvatio Pirlov poziv, ali još se čeka službena objava s Poljuda.

Bivši hrvatski reprezentativac je za Juventus upisao 174 nastupa, a još 39 za Sienu. Kao trener u Italiji je vodio Udinese i spasio ga od ispadanja u dvije sezone. Vodio je i PAOK, Galatasaray, te Karabükspor. Hajduk je preuzeo u prosincu prošle godine, a Splićani su pod njegovim vodstvom zaključili sezonu na skromnom petom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo