BIVŠI TRENER OSIJEKA PREUZEO SLOVENSKOG VELIKANA: / Skender je novi trener ljubljanske Olimpije; 'Čega ga puno posla'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

On je u prošloj sezoni došao na klupu Osijeka kao zamjena za Zorana Zekića i doveo Osijek do 3. mjesta, da bi otišao s mjesta prvog trenera nakon manje od šest mjeseci

19.6.2020.
14:20
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Nekadašnji trener nogometaša Osijeka 36-godišnji Dino Skender u petak je postao novim strategom prve momčadi ljubljanske Olimpije, objavio je slovenski prvoligaš na svom internetskom portalu.

Image
SREBRNI VATRENI VRAĆA SE NA MAKSIMIR I TO POTPUNO BESPLATNO? /

Ukrajinci otkrili senzacionalne vijesti

Image
SREBRNI VATRENI VRAĆA SE NA MAKSIMIR I TO POTPUNO BESPLATNO? /

Ukrajinci otkrili senzacionalne vijesti

Skender je u prošloj sezoni došao na klupu Osijeka kao zamjena za Zorana Zekića i doveo Osijek do 3. mjesta, da bi otišao s mjesta prvog trenera nakon manje od šest mjeseci koje je proveo u toj ulozi, ali se zadržao u Osijeku kao voditelj nogometne škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Velika čast i izazov'

Do kraja prvenstva ostalo je osam kola, a u prve tri utakmice nastavka 'zmajčeki' su ostvarili jednu pobjedu i dva poraza. Olimpija je i dalje na vrhu ljestvice, ali je njezina prednost pred drugoplasiranim Mariborom pala na svega jedan bod. Stoga je predsjednik Milan Mandarić odlučio smijeniti dosadašnjeg trenera Safeta Hadžića i dovesti mladog hrvatskog stručnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene je to velika čast i izazov. Zahvalan sam predsjedniku Mandariću što mi je ponudio priliku da se dokažem i opravdam povjerenje. Olimpija je veliko ime u slovenskom nogometu, klub ima mnogo dobrih nogometaša i možemo prvenstvo završiti na najbolji način", izjavio je u priopćenju Dino Skender koji će već u nedjelju imati premijeru na klupi Olimpije, kad će Ljubljančani gostovati u Domžalama.

"S odgovarajućim psihološkim pristupom i napornim radom nastojat ćemo što prije izaći iz privremene krize do koje je došlo spletom okolnosti", dodao je Skender.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandarić: 'Čeka ga puno posla'

Predsjednik Olimpije je najavio da od novog trenera očekuje uspješan završetak ovog prvenstva, rad na razvoju nogometne škole i afirmaciju mladih nada.

"Novog trenera čeka mnogo posla. Klub će ga podupirati i dati mu odgovarajuće uvjete za rad. Momčad treba što prije vratiti u normalnu natjecateljsku formu i nastaviti pobjednički put do kraja prvenstva, a onda se pripremiti i za europska natjecanja", izjavio je Milan Mandarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi Hrvat nakon 2018.

Uz Skenedera su u Ljubljanu doputovali njegov pomoćnik Matko Novak i kondicijski trener Ivan Zorić.

Posljednji hrvatski stručnjak koji je vodio Olimpiju bio je današnji izbornik hrvatske mlade reprezentacije Igor Bišćan pod čijim su vodstvom 'zmajčeki' 2018. osvojili dvostruku krunu - naslov prvaka i slovenski Kup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo