NOVI IZAZOVI / Bivši reprezentativac i kapetan Rijeke završio karijeru s 29 godina i pronašao novi posao

Image
Foto: Pixsell

Bio je na pragu odlaska na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine , ali ga je spriječila ozljeda.

17.8.2022.
19:36
Pixsell
VOYO logo

Bivši kapetan Rijeke Ivan Močinić vratio se u svoj matični klub. Bivši hrvatski reprezentativac zaključio je karijeru s 29 godina nakon što je posljednje igračke dane proveo u Šibeniku. Podsjetimo, u SuperSport HNL vratio se prošle godine, ali imao je puno problema s ozljedama.

"Ponovno sam na starom mjestu, na kojem sam proveo najbolje dane karijere. Ovo se dogodilo preko noći. Bio sam igrač i odjednom sam krenuo novim smjerom. Sada sam pomoćni trener kadeta. Uživam u poslu, to mi je nešto novo. Dobra smo ekipa, gušt je raditi s djecom. Početnik sam, ali neke stvari znam i želim ih prenijeti djeci", rekao je Močinić za službenu stranicu Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OZBILJNO POJAČANJE /

Mišković posegnuo duboko u džep: Rijeka dovela četvrtog najskupljeg igrača u povijesti kluba

Image
OZBILJNO POJAČANJE /

Mišković posegnuo duboko u džep: Rijeka dovela četvrtog najskupljeg igrača u povijesti kluba

Močinić je za Rijeku igrao od 2011. do 2016. godine. Potom je za bečku Austriju nastupao do 2019. godine, kada je otišao u Istru 1961. Bio je i bez kluba, nekoliko je mjeseci proveo u slovenskoj Olimpiji, pa potpisao sa Šibenikom.

Vidim da je teže biti trener nego igrač. Teško je pratiti sve igrače, tako da se tek privikavam. Opet, lijepo je, svakodnevno vidiš napredak, djeca te slušaju, a ti ih moraš usmjeriti na pravi put", komentirao je Močinić otkrivši kako nije razmišljao o trenerskoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htio sam ostati u nogometu. Bio sam igrač, no zadnjih pet-šest godina mučim se s ozljedama. Htio sam raditi nešto korisno. Nogometu sam se mogao posvetiti samo ako postanem trener. Nije bilo sreće zbog ozljeda, a ovako mogu sretan doći na posao. Želju, volju i energiju zbog raznih faktora nisam mogao dati kao igrač", izjavio je.

"Dosta me ljudi otpisalo, a ja sam radio više nego ikada i dobro se osjećao, ali nisu dolazili rezultati. Tako se moraš zapitati. Bio sam zdrav mjesec dana pa bi mi nakon rupture kvadricepsa otišla prepona. Kad je to završilo, nateklo mi je koljeno. Onda sam dobio mononukleozu. Koliko se god mučiš, radiš jedan korak naprijed i dva natrag", izjavio je Močinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo