BIVŠI NAPADAČ VATRENIH ZA NET.HR NAJAVLJUJE OGLED ŠPANJOLSKA-HRVATSKA: / 'Enrique ima stil, ali nema Messija, a zanos Vatrenih...'

Image
Foto: PIXSELL

'Po meni su Španjolci među tri najbolje reprezentacije svijeta'

11.9.2018.
12:16
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija započet će večeras s početkom u 20:45 sati u Elcheu svoj put Ligom nacija. Domaćin utakmice izabrana je vrsta Španjolske koja je u pripremi za ovaj ogled pokazala karakteristike pobjednika i dokazala da se vraća na staze stare slave nakon ne baš uspješnog Svjetskog prvenstva.

Image
DALIĆEVA DESNA RUKA PUNA OPTIMIZMA: /

Hrvatska danas igra protiv Španjolske, a ako sumnjate u dobar rezultat onda će vas ove riječi ohrabriti

Image
DALIĆEVA DESNA RUKA PUNA OPTIMIZMA: /

Hrvatska danas igra protiv Španjolske, a ako sumnjate u dobar rezultat onda će vas ove riječi ohrabriti

Pod paskom novog izbornika Luisa Enriquea Španjolska je na Wembleyju svladala Englesku slavivši 2-1 pobjedu ostvarenu preokretom. Dokapetan hrvatske izabrane vrste Ivan Rakitić primijetio je u toj utakmici da Enrique, trener s kojim je godinama surađovao u Barceloni, prenosi na reprezentaciju ono što je forsirao s klubom, a primijetio je isto i Igor Cvitanović koji u razgovoru za Net.hr kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško bez Messija

"Naravno da će Luis Enrique pokušati preslikati ono što je radio u Barceloni i ono što je bilo dobro. Samo, u Barceloni je imao Lionela Messija. Sad je pitanje hoće li njegova vizija igre moći biti na tragu Barceloni. Sumnjam u to, ali će prepoznatljiv biti njegov stil rada i način na koji želi da mu momčad igra."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je, pak, u prvoj utakmici nakon finala Svjetskog prvenstva gostovala kod europskog prvaka Portugala u Faru kojeg je napustila uz remi 1-1. To što je viđeno ondje imat će malo veze s onime što nas očekuje večeras, smatra bivši napadač Dinama i Hrvatske koji sugerira kakvu ćemo utakmicu gledati:

Nešto sasvim drugo

"Po meni će se utakmica protiv Španjolske jako razlikovati u odnosu na onu koju smo gledali protiv Portugala u kojoj je izbornik dosta isprobavao, nekima i dao priliku da ih vidi i upozna bolje. Mislim da za to i služe prijateljske utakmice, ali ovo će biti nešto sasvim drugo. U momčad ulaze Rakitić i još neki tako da će sigurno biti drugačija utakmica i u svakom slučaju borbenija i više natjecateljska u odnosu na onu protiv Portugala."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novo okupljanje, novi ciklus novog natjecanja ne ostavlja prostor nekoj prognozi. Uvijek sam govorio da je Španjolska, barem je u mojim očima tako, među tri najbolje reprezentacije svijeta i tako mislim i danas bez obzira na neuspjeh sa Svjetskog prvenstva. Igramo protiv jakog suparnika, moćne reprezentacije i ja očekujem jednu sjajnu utakmicu", poručuje uvjeren da Vatreni i dalje jure na 'gorivo' koje se 'točilo' u Rusiji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imamo kvalitetu

"Ne vjerujem da je zanos nakon Svjetskog prvenstva splasnuo, već mislim da će upravo taj rezultat ostvaren u Rusiji biti još veći motiv da se igrači, a pogotovo ovi koji dolaze i koji se nameću, trude i nastoje da kult i način igre reprezentacije ostanu na razini na kojoj je bio na Svjetskom prvenstvu. Siguran sam da će i izbornik inzistirati na tome i siguran sam da imamo dobre, kvalitetne igrače koji će moći zamijeniti Danijela Subašića, Marija Mandžukića i Vedrana Ćorluku koji su se oprostili od dresa reprezentacije."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo