BIVŠEM IZBORNIKU JOŠ UVIJEK TAJE VIJEST O MARADONINOJ SMRTI: / 'Ugasili smo sve televizije, ne želimo da sazna za Diegovu smrt'

Image
Foto: Profimedia

Istina će ga teško pogoditi jer mu Maradona jako puno znači

4.12.2020.
11:07
Profimedia
VOYO logo

Carlos Bilardo (82), čovjek koji je bio na čelu argentinske reprezentacije koja je 1986. na krilima Diega Maradone osvojila Svjetsko prvenstvo u Meksiku još uvijek nije svjestan da je Mali zeleni napustio ovaj svijet. Njegov brat Jorge nedavno je rekao kako bi ga vijest o Maradoninoj smrti mogla teško pogoditi i pogoršati njegovo zdravstveno stanje.

"Carlosu smo ugasili sve televizije, ne želimo da sazna za Diegovu smrt jer ga jako voli i zaboljet će ga puno ako to sazna", otkrio je Jorge Bilardo, čije riječi citira Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Maradonina smrt bit će tema u medijima četiri, pet ili 20 dana i to nam komplicira sve jer Bilardo gleda televiziju i puno nogometnih utakmica. Razgovarao sam s Oscarom Ruggerijem i on će ga zajedno s nekoliko suigrača iz reprezentacije koja je osvojila SP obići, procijeniti njegovo zdravstveno stanje i pronaći način da mu kažu za Diega", kazao je i nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Diego mu je jako puno znači", naglasio je.

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena pokopan je prošlog tjedna u krugu obitelji i najbližih prijatelja na groblju Bellavista u Buenos Airesu. Iako se zbog epidemioloških mjera žitelji Buenos Airesa zamoljeni da ostanu kod kuće, na pogrebnoj procesiji od palače Rosada do groblja priključilo se tisuće automobila i motocikala s argentinskim zastavama. Mnogi su dodirivali automobil s lijesom dok je stajao na semaforima, a većina je bacala cvijeće, šalove, zastave i dresove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijesom s Maradoninim tijelom bio je izložen u predsjedničkoj palači, ispred koje se stvorio kilometarski red koji se pružao kroz 20 gradskih blokova. Zbog izgreda i tučnjava morala je intervenirati i policija, dok se na posljednjem ispraćaju na groblju okupilo 20-tak osoba.

Maradona je preminuo u prošle srijede zbog plućnog edema, a u Argentini je proglašena trodnevna žalost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo