BIVŠA ZVIJEZDA ŽUTE PODMORNICE STRAHUJE OD MODRIH: / 'Bojim se Dinama. Villarreal bi se mogao naći u nevolji ako se to dogodi'

Image

Puno su uložili u momčad i žele preko EL izboriti plasman u Ligu prvaka

15.4.2021.
14:45
VOYO logo

Hrvatski prvak Dinamo gostuje u četvrtak kod Villarreala u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Europske lige, no koronavirus je potpuno ugušio nogometno ozračje u tom gradiću s 50.000 stanovnika na jugoistoku Španjolske.

MODRI VEČERAS U ŠPANJOLSKOJ TRAŽE NOVO ČUDO: Evo gdje možete gledati utakmicu Dinama i Villarreala

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U mjestu već dugo nemamo osjećaj da se događa nešto bitno kada se igraju utakmice", kaže 16-godišnji Joel Irate dok šeće pustom glavnom ulicom. On će na televizoru u svom stanu gledati hoće li njegov Villarreal obraniti prednost od 1-0 stečenu prije tjedan u Zagrebu. Irate, baš kao i ostali navijači, niti nemaju izbora gdje pogledati susret koji počinje u 21 sat, jer se zbog sanitarnih mjera svi ugostiteljski objekti zatvaraju već u 18 sati.

Čak ako Villarreal i uđe u polufinale nitko neće izaći van proslaviti, jer u 22.00 sata počinje policijski sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao da nema utakmice

"Baš se ništa ne događa", napominje redar u bezbrižnom razgovoru sa svojim kolegom pored ulaznih vrata na stadion. "Sve protječe kao da i nema utakmice", dodaje.

Image
Image

08.04.2021., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Europska liga, cetvrtfinale, GNK Dinamo - Villarreal CF. Gerard Moreno, Josko Gvardiol Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Bivši Villarrealov branič José "Pepe" Serer smatra da će Villarreal igrati u četvrtak na isti način protiv Dinama kao i prije tjedan dana u Zagrebu gdje je pobijedio s 1-0. jer "ne zna igrati drugačije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Villarreal neće ništa promijeniti, igrat će na isti način kao u prvoj utakmici jer ne zna igrati drugačije. Poznajem jako dobro sve njegove igrače. Oni su navikli igrati tako, uz veliki posjed lopte i s puno dodavanja. Vezni igrači poput Pareja i Triguerosa vole imati loptu u svojim nogama pa se Villarreal neće povući i braniti rezultat iz prve utakmice. Niti stoper Pau Torres ne zna drugačije igrati obranu, on mora imati loptu u nogama, oni se stoga neće povući", rekao je Serer u razgovoru za Hinu.

Liga prvaka cilj

"Villarrealu je cilj ove godine izboriti Ligu prvaka, jer ima i gradi spektakularnu ekipu. Puno troši novca na momčad pa konačni cilj nije Europska liga nego Liga prvaka. U prvenstvu su Real Madrid, Barcelona i Atletico ispred, pa se Villarreal išao natjecati sa Sevillom za to posljednje mjesto koje dogodine vodi u to elitno natjecanje. No, Sevilla je odmakla pa mu je jedina šansa osvajanjem Europske lige izboriti Ligu prvaka", dodao je Serer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No, Villarrealu neće biti lako. Dinamo je bio preokrenuo protiv Tottenhama, a u prvoj utakmici je u prvom poluvremenu imao isti broj prilika kao Villarreal, premda je imao loptu u posjedu 40 posto vremena. To što kontroliraš igru, imaš većinu vremena loptu kod sebe ne znači da ćeš pobijediti. Tipičan primjer je Atletico Madrid", rekao je Serer.

"Jako mi se svidio Dinamov visoki presing. Također mi se sviđa kako iz obrane izlazi brzo i dolazi pred protivnička vrata. Puno je ekipa koje se povuku pa teško izlaze prema naprijed, no to nije slučaj s Dinamom. On sa puno igrača stigne pred gol. Ja se bojim Dinama. Ako zabije gol, Villarreal će biti u nevolji. Sve je još uvijek otvoreno", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo