BITNA RAZLIKA MEĐU IZBORNICIMA: / Znate li što Kranjčara i Barića razlikuje od ostalih koji su sjedili na klupi Vatrenih?

Image
Foto: AFP/PIXSELL

Preuzevši u svoje ruke vođenje hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić postao je trinaesti po redu izbornik Vatrenih.

15.11.2017.
12:25
AFP/PIXSELL
VOYO logo

Otto Barić i Zlatko Kranjčar odradili su mandat u trajanju dvije godine i u njemu ostvarili gotovo identičan učinak, a zajednički im je i način na koji su smijenjeni. Redom - Barić je reprezentaciju vodio od 2002. do 2004. godine ostvarivši kroz 24 utakmice jedanaest pobjeda, osam remija i pet poraza. Kranjčar je, pak, u mandatu od 2004. do 2006. godine odslužio jednu utakmicu više od Barića i ostvario jedanaest pobjeda, osam susreta s neodlučenim ishodom i šest poraza.

Image
PREGLED SVIH HRVATSKIH IZBORNIKA: /

Dalić je 13. po redu, pogledajte tko je bio najdugovječniji, a tko najuspješniji

Image
PREGLED SVIH HRVATSKIH IZBORNIKA: /

Dalić je 13. po redu, pogledajte tko je bio najdugovječniji, a tko najuspješniji

Obojica su vodila Hrvatsku na velikim natjecanjima, Barić na Europskom prvenstvu u Portugalu 2004., Kranjčar na Svjetskom prvenstvu kojem je dvije godine kasnije domaćin bila Njemačka. Obojica su, a upravo ih to razlikuje u odnosu na desetoricu izbornika (u ovom kontekstu izuzima se Dalić), otkaze dobila nakon velikih natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barićev posao na Euru bio je otežan jakom skupinom koju je Hrvatska sačinjavala s Francuskom, Engleskom i Švicarskom. Nakon osvojenog jednog boda otvorena je potraga za novim izbornikom a povjerenje ukazano upravo Kranjčaru, ukupno osmom po redu stručnjaku na klupi Vatrenih. On je, pak, postao bivši nakon poraza od Brazila i dva remija iz utakmica protiv Japana i Australije.

Svi ostali izbornici, a redom su to bili Dražan Jerković, Stanko Poklepović, Vlatko Marković, Miroslav Blažević, Tomislav Ivić, Mirko Jozić, Slaven Bilić, Igor Štimac, Niko Kovač i Dalićev prethodnik Ante Čačić klupu su napuštali što svojevoljno što silom, ali nitko od njih poput Barića i Kranjčara po završetku velikih nogometnih smotri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo