BIT ĆE KAOS: / Strah od terorizma nije jedino što brine domaćine Eura

Image
Foto: AFP, MATTHIEU ALEXANDRE

Europsko nogometno prvenstvo kojem bi od 10. lipnja do 10.

27.5.2016.
20:29
AFP, MATTHIEU ALEXANDRE
VOYO logo

Naime, tamošnje su sindikalne organizacije najavile masovne štrajkove u gradovima-domaćinima utakmica. Ukupno 51 nogometni susret trebao bi biti odigran kroz mjesec dana u Francuskoj i to na deset stadiona u devet gradova, a već je najavljen mogući kaos u javnom prijevozu. Preciznije, čelni ljudi sindikata Force Ouvriere najavili su blokade u prometu, a njihov čelnik Patrice Clos iziritiran kontroverznim zakonom o radu to i potvrdio riječima:

"Svakoga dana ćemo u gradovima u kojima će se igrati utakmice organizirati štrajkove. Donijeli smo odluku i ona je konačna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska vlada pokušava odgovoriti na promjene na tržištu rada i tvrdi da komplicirane procedure odvraćaju poduzeća od zapošljavanja, dok sindikati smatraju da je nacrt zakona suviše liberalan. Reforme koje su u planu a koje uključuju produženje radnog tjedna i lakše otpuštanje zaposlenih, već tjednima izazivaju prosvjede i štrajkove u Francuskoj, a neki od prosvjede ondje rezultirali su i neredima koje je smirivati morala policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo