Bišćan napokon progovorio o incidentu iz 2003. godine!

Iako je prošlo gotovo osam godina, Igor Bišćan je svjestan da je 'bijeg' iz kampa reprezentacije noć uoči kvalifikacijskog meča protiv Bugarske u listopadu 2003. velika mrlja u karijeri.

5.5.2011.
9:26
VOYO logo

U danima kada su se četiri najbolje momčadi Lige prvaka borile za mjesto u finalu, jedini nogometaš iz HNL-a koji je osvojio to natjecanje prisjetio se nekih ružnih detalja iz svoje karijere.

Igor Bišćan je trenutno izvan stroja, ali nakon još jedne operacije koljena ne namjerava završiti karijeru. Želja mu je u Dinamu odigrati još najmanje dvije-tri sezone, a cilj - izboriti Ligu prvaka ili europsko proljeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče incidenta iz listopada 2003. kada je iznenada napustio kamp hrvatske reprezentacije uoči kvalifikacijske utakmice protiv Bugarske, Bišćan je sada, s vremenskim odmakom od gotovo osam godina, objasnio zašto se odlučio na takav potez.

"Svjestan sam da je to velika mrlja u mojoj karijeri, ali jednostavno tu nepravdu nisam mogao podnijeti. Možda sam to mogao pametnije i diplomatskije izvesti, ali nisam. Za mene se izmislilo pravilo da igrač koji nije standardan u klubu ne može igrati za reprezentaciju. Pa kako bi sada naša reprezentacija izgledala da u njoj ne igraju svi reprezentativci koji nisu standardni u svojim klubovima! Ja se nikome nisam zamjerio, a jesu li se zamjerili neki ljudi oko mene za mog transfera u Liverpool, to ne znam. Te ljude koji su me držali podalje od reprezentacije i danas nastojim ne sresti", istaknuo je Dinamov branič.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je zaradio šestomjesečnu suspenziju, ali i ušao u sukob sa šefom HNS-a Vlatko Markovićem koji se zakleo da "Bišćan više neće igrati za hrvatsku reprezentaciju dok je god on predsjednik". Obostrana netrpeljivost traje i do današnjih dana.

"Što se tiče tučnjave s taksistom, pola sata nakon što se to dogodilo, ja sam požalio. Smatram sebe dovoljno ozbiljnim da izbjegnem takve situacije, ali, eto, dogodilo se i reagirao sam u samoobrani", komentirao je kapetan Dinama drugi veliki incident iz karijere koji se zbio početkom 2010.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Dinamo

Vezani članci:

arti-201105040410006 arti-201105030795006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo