Biliću na okupljanje dolaze samo trojica igrača!

U predvorju zagrebačkog Sheratona Slaven Bilić će u nedjelju navečer dočekati svega trojicu svojih pulena!

7.8.2011.
13:22
VOYO logo

Budući da se radi o "mini-pripremama" u Irskoj, društvo će se naći u tek u hotelu u Dublinu, i tamo odraditi tek dva treninga prije utakmice. Neki će "kapati" putem, pa će se tako Bilićevoj ekspediciji na Plesu prvim jutarnjim avionom iz Splita priključiti Subašić i Strinić, Schildenfeld će se ukrcati u Frankfurtu.

"Trebali bi se svi napokon naći u ponedjeljak u Dublinu oko ručka, ostatak momčadi dolazi direktnim letovima iz svojih klubova. Kasnit će eventualno Darijo Srna i Eduardo, jer igraju u nedjelju kasno navečer", prenosi desna ruka Slavena Bilić, glasnogovornik Davor Gavran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja provjera prije finiša kvalifikacija poslužit će izborniku da vidi kako nadomjestiti skoro deset upitnih igrača. U problemima su mnogi od Petrića, Rakitića, Pletikose, Runje, Kranjčara.

Neki traže klub, neki ne znaju ni hoće li igrati u svojem. Dakako, upitnik ne visi samo nad glavama igrača, jer ne zna se hoće li i izbornik ostati na svom radnom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovih je dana dao veliki intervjuu za beogradsku Politiku, a da nijednom nije doveo u pitanje svoj mandat ili ostavio otvorenim pitanjem hoće li ostati izbornik poslije Eura 2012. Naprotiv, govorio je kao izbornik koji Hrvatsku vodi prema Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. A za ove posljednje imamo prilično težak ždrijeb.

"Kvalifikacije europskih momčadi za EP i SP najteže su natjecanje na planetu. Posebno kad se zna da samo prvi sigurno ide dalje. Sastav je naše skupine takav da svatko svakoga može pobijediti. Mi sad jesmo favoriti na papiru. Ali, hoćemo li to i ostati?", rekao je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je otkrio kako u poslu ima potpunu autonomiju i slobodu. Riječ je za njega jača od zakona, ali...

"Živimo u takvim vremenima da je za svaki dogovor potreban i pisani dokument. Kod nas se često dobrota i poštenje doživljavaju kao mane, a ne vrline. Ali, ne bojim se pisane riječi. Uvijek poštujem sve što se dogovorim, i usmeno i pismeno", kaže šef Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A u pisanom dokumentu stoji i iznos plaće. Njegova se navodno kreće oko 120 tisuća eura godišnje.

"Ne bih otkrio iznos, ali vrlo sam zadovoljan plaćom, koja je, za prilike u Hrvatskoj, i više nego odlična", zaključio je Slaven.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otpao je Nikica Jelavić, čim je završio susret s Chelseajem čuli su se naši liječnici, požalio se na bol u koljenu, osjetio ga je i prije utakmice, odlazi na pregled i tek će se vidjeti koliko je ozbiljno. Upitan je i Milan Badelj, ima problem s tetivama, kaže mi dr. Rakić da ni on neće biti spreman za Irce" veli Bilić, kojeg najviše muči pitanje vratara, zasad je najbliži kockastoj “jedinici” Danijel Subašić.

No, zašto baš put u Irsku, kako su baš oni odabrani?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čim mi je G.T. (glavni tajnik Zorislav Srebrić, opa) rekao da možemo ićio u Dublin, prihvatio sam to bnez razmišljanja. Repka su koja je u rangu Grčke i Izraela, mnogo toga bit će mi jasnije. Dečkima kanim ponovit što od njih očekujem, iako to već znaju, a na travnjaku ću isprobavati one koji su dosad dobivali manje priliku. Ništa spektakularno."

Vezani članci:

arti-201108020043006 arti-201108020160006 arti-201107310040006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo