Bilića rastužila loša vijest uoči gostovanja u Gruziji!

Hrvatska će u subotu u Gruziji, prema riječima izbornika Bilića, igrati poput Barcelone, no nažalost u napadu ipak neće biti ozlijeđenog Eduarda da Silve.

24.3.2011.
19:16
VOYO logo

Definitivno je potvrđeno da Slaven Bilić za kvalifikacijski sraz s Gruzijom nema jednu važnu kariku. Eduardo da Silva zbog ozljede desnog nožnog zgloba neće konkurirati za momčad.

"To je veliki hendikep za nas, ali mi svejedno idemo po pobjedu koja će nas još više približiti EURO-u", istaknuo je izbornik Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi važan detalj o kojem stručni stožer ovih dana razmišlja jest i navodno loš teren na kojem će se igrati.

"Teren su malo popravili, još nije idealan, ali nije ni katastrofalan. Mi smo momčad koja mora biti u posjedu lopte. Moramo se nametnuti i, ako izgubimo loptu, paziti se 'blitzkrieg-napada'. Ne brinem se jer oni neće dominirati", tvrdi Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loš teren sigurno će biti veći saveznik Gruzijcima koji će zbog tehničke inferiornosti težiti preskakanju igre, a s tom tezom se slaže i bivši član VatrenihMario Stanić.

"Po meni dvojba je hoćemo li igrati s jednom ili dvije špice i hoće li Luka Modrić igrati bliže ili dalje od protivničkih vrata. Gruzijci će u svakom slučaju željeti Luku isključiti iz igre, a samim tim i onesposobiti našu pas-igru. U takvoj konstelaciji, ako bismo igrali u formaciji 4-2-3-1, u vrh napada postavio bih Nikicu Jelavića koji je u stanju zadržati loptu i koji se može kvalitetno zagraditi. Naviknuo je na takav stil igranja, a i u odličnoj je formi. Mi se nikad nismo prilagođavali protivniku, a tako će biti i sad. Važno je da se na licu mjesta donese mudra prosudba o stanju travnjaka. Mislim da će to biti teška, na trenutke i dosadna utakmica. Važna je, dakako, i psihološka priprema momčadi jer svi očekuju pobjedu, a nisu Gruzijci baš tako 'mutavi', jasan je Stanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za mjesto u napadu također konkurira i Nikola Kalinić kojeg mnogi uspoređuju s Nikicom Jelavićem.

"Spreman sam i motiviran za mjesto u sastavu. Važna je to utakmica i priliku ne smijem propustiti. Ma mogao bih ja konkurirati i s Nikicom u napadu. Nikica i sada igra u velikom klubu i nema tu bitne razlike od nogometa kakav se igra u Engleskoj. Ne bi mu trebalo mnogo vremena da se prilagodi Premiershipu jer već ima sve kvalitete neophodne za igranje na toj razini – i brzinu i znanje i agresivnost, čvrstinu... Kad bi došao u jači klub, bilo bi mu lakše, a ako bi došao u klub poput, recimo, Blackburna, bilo bi mu znatno teže", smatra Kalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Grčka 11 bodova 2. Hrvatska 10 3. Gruzija 9 4. Izrael 7 5. Latvija 4 6. Malta 0

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo