BILD TVRDI - NIKO KOVAČ NOVI JE TRENER BAYERNA: / Bivši izbornik hrvatske reprezentacije preuzima najveći njemački klub

Image
Foto: AFP, PETER STEFFEN

Niko Kovač u ljetnim mjesecima preuzima minhenski Bayern

12.4.2018.
22:03
AFP, PETER STEFFEN
VOYO logo

Bivši kapetan i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač preuzet će klupu najvećeg i najtrofejnijeg njemačkog nogometnog kluba. Jupp Heynckes napustit će minhenski Bayern u ljetnim mjesecima ove godine i to neovisno o ishodu nogometne sezone i ustupiti mjesto hrvatskom stručnjaku, aktualnom treneru Eintrachta iz Frankfurta.

Tvrdi to Bild na čije se napise pozivaju i ostali njemački mediji pa tako Focus prenosi informaciju dodajući da je želja njemačkog prvaka bila ime novog trenera znati do kraja travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odšteta 2,2 milijuna eura

Kicker navodi da je dogovorena dvogodišnja suradnja i da će Eintracht na ime odštete pripasti 2,2 milijuna eura naknade.

Navodi se i da se 46-godišnji Kovač dokazao u Eintrachtu zajedno s bratom Robertom koji ondje obnaša ulogu njegova pomoćnika i podsjeća da su obojica bili igrači minhenskog velikana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Težak početak

Kovač je Eintracht preuzeo 8. ožujka 2016., točno na 117. rođendan kluba, i spasio ga od ispadanja iz Bundeslige. Nalazio se klub na šesnaestoj poziciji ljestvice, onoj koja vodi u razigravanje za ostanak u prvenstvu, kada je uručen otkaz Arminu Vehu i kada je uslijedilo iznenađenje navijačima – imenovanje Kovača koji nikad prije samostalno nije vodio profesionalnu klupsku momčad. Vodio, s druge strane, je hrvatsku reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostvario je Kovač četiri pobjede u prvih osam utakmica na klupi frankfurtskog kluba, držao ga na petnaestoj poziciji, no poraz u posljednjoj minuti od Werdera, direktnog konkurenta za ostanak koji je u tom trenutku bio na šesnaestom mjestu, označio je i odlazak Eintrachta u borbu za razigravanje. Suparnik je bio Nürnberg. Eintracht je bio domaćin prve utakmice, a završila je ona 1-1. Uzvrat četiri dana kasnije riješio je Haris Seferović jedinim golom na ogledu. Kovač je mogao početi planirati sljedeću sezonu...

Danas je Eintracht petoplasirana momčad njemačkog prvenstva s realnim izgledima da sljedeće sezone zaigra u Ligi prvaka, a Niko Kovač priznati stručnjak čiju je kvalitetu prepoznao i klub koji slovi za najboljeg od najboljih u Njemačkoj...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo