'Čovjek koji je rođen u ovom gradu' poručio Mamiću: 'Mi smo kulturni ljudi!'

Nogomet je ponovno u centru zanimanja zagrebačkih gradskih skupštinara.

8.4.2014.
19:13
VOYO logo

Svetice su iznajmljene "iza zatvorenih vrata", bez rasprave Gradske skupštine, Jelačićev trg je praktički pola godine iznajmljen, pa ne bi bilo čudno ni da se uskoro iznajmi Zrinjevac ili park Maksimir, rekao je Bernardić na konferenciji za novinare uoči sjednice Gradske skupštine, koja je zakazana za 10. travnja. Zbog toga su zastupnici SDP-a na skupštinskom Odboru za kontrolu poslali Gradskoj upravi 13 pitanja na koja očekuju odgovore do skupštinske sjednice.

Pitanja su vezana za javni interes grada u davanju zemljišta na korištenje Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) - zašto se prostor dodijelio HNS-u prije raspisivanja javnog natječaja, što je s bazenom, tko će ga i pod kojim uvjetima moći koristiti, što je sa zemljišno-knjižnom zabilježbom Kaptola...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardić kaže da ih zanima pripadaju li HNS-u sredstva od davanja u zakup atletske staze u sklopu kompleksa, te hoće li Grad plaćati HNS-u da bi mogao održavati manifestacije na atletskoj stazi, dok s druge strane HNS Zagrebu ne plaća ništa. Upitao je i što je s 5.000 potpisa građana kojima se traži zaštita javnog prostora.

Davanjem Svetica HNS-u, SRC prelazi iz objekta 2. kategorije u objekt 1. kategorije, što znači da će HNS morati plaćati najam. Hoće li tamo moći igrati reprezentacije juniora, kadeta, pionira i ženska nogometna reprezentacija. Hoće li moći igrati i djeca ili samo vrhunski sportaši, pitao je Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja kao navijač Dinama, kao čovjek koji je rođen u ovome gradu i navija za Dinamo od malih nogu, znam dosta ljudi, znam mnoge BBB i ponosan sam na sve dobre ljude u ovome gradu. A mi Zagrepčani smo kulturni i mi se ne volimo spuštati na tu razinu razgovora ni polemike. Mi smo ipak kulturni ljudi", izjavio je Bernardić odgovarajući na pitanje kako komentira to što ga Zdravko Mamić proziva za druženje sa Bad Blue Boysima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo