BERNABEU MU SE POKLONIO: / Navijači koje je propustio zvati svojima očarali legendarnog kapetana Rome

Image
Foto: AFP, JAVIER SORIANO

Ovacije koje mu je priredio Santiago Bernabeu na onome što bi trebao biti oproštaj Francesca Tottija od nogometne Lige prvaka duboko je ganuo kapetana rimskog kluba.

9.3.2016.
8:32
AFP, JAVIER SORIANO
VOYO logo

Sve ovo znači i da je Totti, ofenzivni veznjak koji dres Rome nosi od 1992. godine i koji nije obnovio ugovor s klubom, vjerojatno odigrao svoju posljednju utakmicu u Ligi prvaka. Prepoznali su to navijači okupljeni na madridskom stadionu i zato mu, kad već nije imao takav rezultatski, i priredili oproštaj iz snova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaustavio ga Navas

"Bio je to emotivan trenutak koji će se pretvoriti u lijepu uspomenu. Ovakvo iskazivanje zahvalnosti na veličanstvenom stadionu znači da sam nogometu nešto i dao", kazao je Totti koji je u petnaestak minuta madridskog ogleda imao priliku i upisati se među strijelce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije mu to pošlo za rukom u još jednom veličanstvenoj večeri Keylora Navasa, golmana madridskog kluba koji je ponovno bio na visini zadatka te je svoju mrežu sačuvao netaknutom. Ostat će zapamćeno da je u ovom ogledu bilo sudionika koji su rođeni godinama kasnije u odnosu na Tottijevu debitantsku utakmicu u Ligi prvaka (1993. godine).

Ostao vjeran

Ostat će zapamćeno i da ga je na vrhuncu njegove karijere s Olimpijskog stadiona želio dovesti upravo Real. Vjernost klubu s kojim je osvojio naslov talijanskih prvaka u sezoni 2000/01 Totti tom prilikom nije prokockao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je možda i jedina stvar zbog koje u karijeri žalim", priznao je.

Da je ostvario taj transfer, vjerojatno bi u mirovinu otišao s pokojim naslovom više. Ovako će otići kao legenda Rome, kluba iz grada u kojem je rođen 1976.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo