BENFICU VEČERAS NA MAKSIMIRU ČEKA - PAKAO! / 'Atmosfera u Zagrebu je fantastična, o tome se priča i izvan granica Hrvatske'

Image
Foto: PIXSELL

Ivica Olić za Net.hr o današnjoj povijesnoj utakmici Dinama i Benfice na Maksimiru

7.3.2019.
13:08
PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši hrvatskog prvaka Dinama danas od 18.55 igraju jednu od najvećih utakmica u novijoj klupskoj povijesti. Protivnik Modrima na ispunjenom Maksimiru, u prvom dvoboju osmine finala Europske lige, bit će portugalski velikan Benfica.

Image
PORTUGALCI OBJAVILI SJAJNU VIJEST ZA MODRE: /

Benfici nakon ovoga u Maksimiru sigurno neće biti lako

Image
PORTUGALCI OBJAVILI SJAJNU VIJEST ZA MODRE: /

Benfici nakon ovoga u Maksimiru sigurno neće biti lako

Portugalci na Maksimiru bez dvojice ključnih igrača

Portugalci su na Maksimir stigli bez dvojice ključnih igrača. Zbog ozljeda u sastavu Benfice neće biti Pizzija, glavne karike u veznom redu koji je s 13 asistencija daleko najbolji u toj kategoriji u portugalskom prvenstvu, a kod kuće je ostao i desni bek Andre Almeida. Neće biti niti rezervnog napadača Jonasa. Otprije je poznato kako trener Bruno Lage neće moći računati na ozlijeđene Salviju, Fejsu, Contija i Jardela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Zagreb: Dinamo i Viktorija u uzvratnoj utakmici šesnaestine finala Europa lige 21.02.2019., stadion Maksimir, Zagreb - Uzvratna utakmica 1/16 finala UEFA Europa lige, GNK Dinamo - FC Viktoria Plzen. Izet Hajrovic, Emir Dilaver, Kevin Theophile-Catherine, Ivan Sunjic, Dominik Livakovic, Bruno Petkovic, Mislav Orsic, Marin Leovac, Arijan Ademi, Dani Olmo, Sadegh Moharrami. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

U momčadi Dinama, pak, neće biti ozlijeđenog kapetana Arijana Ademija kao ni Izeta Hajrovića, a zbog kazne UEFA-e, utakmicu s klupe neće moći voditi trener Nenad Bjelica. Kako bilo, hrvatskog prvaka čeka izuzetno teška utakmica, ali na krilima Dinamove proljetne bajke i navijačkog pakla na Maksimiru, koji će sasvim sigurno dočekati Benficu, sve je moguće i četvrtfinale natjecanja itekako je za Dinamo dostižno u ove dvije utakmice s Benficom.

'Najveća pobjeda i najveći dobitak Dinama je - publika'

"Za mene je najveća pobjeda i najveći dobitak Dinama - publika! Navijači su se vratili na stadion i ono što sam vidio u zadnjim utakmicama je ta atmosfera koja je fantastična. Ne priča se o tome samo ovdje, imam prijatelje koji su iz Češke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Zagreb: Dinamo i Viktorija u uzvratnoj utakmici šesnaestine finala Europa lige 21.02.2019., stadion Maksimir, Zagreb - Uzvratna utakmica 1/16 finala UEFA Europa lige, GNK Dinamo - FC Viktoria Plzen. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Njihovi ljudi koji su gledali susret Dinama i Viktorije na Maksimiru rekli su kako je vladala fantastična atmosfera. Rekli su mi da je 'strašno kako Hrvati dolaze na utakmice i vole nogomet. Ja im govorim kako to nije bilo tako i to je ono što me najviše raduje.

Benfica je najteži protivnik za Dinamo ove sezone u Europskoj ligi. Imaju kvalitetu više od svih dosadašnjih Dinamovih protivnika i bit će za Modre najteži ispit do sada. Međutim, nema ništa bolje od toga", rekao nam je bivši hrvatski nogometaš i reprezentativac, sad Dalićev pomoćnik u stožeru, Ivica Olić, te nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Momčad pršti od samopouzdanja i siguran sam da mogu'

"Ali isto tako smatram kako će dinamovci i u ove dvije utakmice odigrati dobro. Jer, momčad pršti od samopouzdanja i siguran sam da mogu, pogotovo kod kuće u prvoj utakmici, napraviti probleme i takvoj momčadi kao što je Benfica."

Image
Image

Zagreb: Dinamo i Viktorija u uzvratnoj utakmici šesnaestine finala Europa lige 21.02.2019., stadion Maksimir, Zagreb - Uzvratna utakmica 1/16 finala UEFA Europa lige, GNK Dinamo - FC Viktoria Plzen. Bruno Petkovic, Mislav Orsic, Ivan Sunjic, Sadegh Moharrami. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Vrijedi spomenuti kako je Benfica jučer oko podneva posebnim zrakoplovom doputovala u Zagreb. Trener Bruno Lage, strateg koji je na devet pobjeda u nizu, poveo je sa sobom 20 igrača, među kojima i hrvatskog veznjaka Filipa Krovinovića, koji će tako biti među kandidatima za nastup na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Seferović igra sjajno

U Zagreb je doputovao i nadareni 20-godišnji veznjak, omaleni Nuno Santos (visok 165 cm, težak 53 kg), kojeg je Lage povukao iz B momčadi koja igra u drugoj portugalskoj ligi. Nuno Santos je jedan od najboljih igrača tog sastava, u kojem igra i bivši dinamovac Kalaica.

Joao Felix, nogometaš za kojim luduje pola Europe i koji je na devet golova u 19 utakmica, također će igrati, a jedan od najvažnijih aduta Lagea bit će i Haris Seferović, najbolji strijelac portugalskog prvenstva ove sezone s 15 golova u 21 utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sastav Benfice u Zagrebu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Zlobin, Odysseas, Mile Svilar, Rúben Dias, Grimaldo, Yuri Ribeiro, Sébastien Corchia, Ferro, Živković, Samaris, Nuno Santos, Rafa, Gedson Fernandes, Franco Cervi, Krovinović, Florentino, Gabriel, Seferović, João Félix i Jota.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo