BAYERNOVA ZVIJEZDA POPLJUVALA SLAVNOG TRENERA / 'Loš je čovjek'

Zvijezda Bayern Munchena Franck Ribery je povodom današnjeg 32 rođendana dala ekskluzivan intervju za Goal.

7.4.2015.
12:15
VOYO logo

Franck Ribery posljednjih godina spada u red najboljih svijetskih nogometaša. Francuski reprezentativac sinonim je za požrtvovnost na travnjaku, a ovaj sjajni nogometaš danas slavi 32 rođendan. Tim povodom, dao je ekskluzivni intervju za Goal.com. Pa idemo redom...

Godine idu, sad ima 32, najbolje godine karijere mu se približavaju svome kraju, je li zabrinut zbog toga?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zabrinut za 32. rođendan? Ne, nema brige nikakve. Svaki dan je drukčiji, svi mi polako starimo. Kada si mlađi, tada si i aktivniji, a ja se sada više odmaram. Drugačije si slažem prioritete, iako i dalje si ostavljam poprilično vremena za zabavu", rekao je Francuz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ribery u Bayernu ima ugovor do 2017. godine. Što nakon toga?

"Ne znam što će biti nakon toga. Trenutačno se sjajno osjećam u klubu, iako sam imao problema s ozljedama. Većina ozljeda iz prošle godine bila je zbog koljena i gležnja i već je pomalo frustrirajuće biti izvan terena. Tako primjerice nisam mislio nakon utakmice sa Šahtarom da ću imati toliko problema", rekao je Ribery.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije dva tjedna njegov je gost u Münchenu bio Zinedine Zidane.

"Uvijek je zadovoljstvo družiti se s njim, otići na večeru. Bio je strašan igrač, a kao osoba je čudesan. Puno mi je pomogao kada sam se ja priključio reprezentaciji 2006. godine. Toliko je naslova osvojio, tako da je svaki njegov savjet bio strašan. Često smo u kontatktu, tako da sam rado opet večerao s njim".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Bayern je došao 2007. godine i ostao sve do danas.

"Kada sam dolazio ovdje nisam imao ideju kako će se razviti cijela ova situacija. I jako mi se svidio klub, suigrači, uprava, navijači. Volim razgovarati sa svima, dijelim autograme bez problema, ljudi su ovdje jako dragi i sve me je to učinilo poprilično sretnim u Münchenu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2009. godine je imao problem s aktualnim trenerom Manchester Uniteda, slavnim Louisom van Gaalom.

"Taj nije priznavao nikakve face, imena, za njega su svi bili isti od prvog dana. Imali smo problema na ljudskoj osnovi. Prvi naš kontakt bio je loš, rekao bih otrovan. Kao profesionalac, izgubio sam povjerenje u njega. Naš odnos bio je loš, jer mislim da je on loš čovjek. On radi velike stvari na travnjaku, velik je trener, ali je loš čovjek.", kazao je Ribery.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad se govori o igri Bayern Munchena, često se ističe kako su Ribery i Robben pola Bayerna koji ne bi bio toliko jak da nema upravo njih dvojicu.

"Arjen i ja smo igrači koje nema baš svaka momčad, istina. Nas dvojica smo totalno drukčiji. Često risikiramo ozljede kada ulazimo u "jedan na jedan" situacije, probijamo naše strane i sigurno dosta toga pridonosimo klubu. Sigurno da Bayern igra drukčije kada nas dvojica ne igramo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo