VIDEO: / Mourinho poludio! Real 'pao' u zadnjoj minuti!

Bayern i Real su u prvom polufinalu Lige prvaka prikazali odličan nogomet, a Bavarci su uoči uzvrata stekli prednost od 2:1 i to na samom kraju susreta.

17.4.2012.
8:54
VOYO logo

München. Fußball Arena. Gledatelja: 66.000. Sudac: Howard Webb (ENG).

BAYERN: Neuer, Boateng, Lahm, Badstuber, Ribéry, Robben, Alaba, Gustavo, Schweinsteiger (od 61. Müller), Kroos, Gomez

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REAL: Casillas, Pepe, Ramos, Coentrão, Arbeloa, Khedira, Özil (od 69. Marcelo), Alonso, Di María (od 80. Granero), Ronaldo, Benzema (od 84. Higuain)

Strijelci: 1:0 - Ribery (17), 1:1 - Özil (53), 2:1 - Gomez (90) Nogometaši Real Madrida niti deseti put na gostovanju kod Bayerna u Ligi/Kupu prvaka nisu uspjeli pobijediti. Ovaj put su poraženi s 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedu je domaćinima pogotkom u 90. minuti, svojim 12. ove sezone u Ligi prvaka, donio Mario Gomez. Ugurao je njemački centarfor loptu u gol Ikera Casillasa iz blizine uklizavši na ubacivanje Philippa Lahma s desne strane. Prethodno je Bayernov kapetan sjajnim driblingom prevario Estebana Granera.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=EEeuZWGKVTYTudp5

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utakmici zastrašujućeg tempa od prve do posljednje minute Bavarci su poveli u 17. minuti pogotkom Francka Riberyja nakon ubačaja iz kuta Tonija Kroosa. Loptu je u zraku promašio Sergio Ramos, te se ona od njegovih prsa odbila na nogu Francka Riberyja, koji je zabio svoj teći ovosezonski pogodak u Ligi prvaka (uz pet asistencija).

Postao je tako 29-godišnji napadač deveti Francuz u povijesti Lige prvaka s deset postignutih pogodaka u natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to prvi pogodak koji je Real ove sezone u Ligi prvaka primio nakon kornera, kao i njegov prvi primljeni u prvom poluvremenu uopće u Ligi prvaka nakon 24 utakmice.

Gosti su izjednačili u 53. minuti nakon dvostrukoga sjajnog napora Karima Benzeme u istoj akciji. Prvu mu je asistenciju, bolju, traljavim udarcem upropastio Cristiano Ronaldo, da bi drugo Francuzovo ubacivanje Portugalac s daljnje vratnice, sa same gol-aut linije, vratio pored Manuela Neuera na nogu Mesuta Özila koji nije promašio prazan gol iz neposredne blizine. Bio je to treći Nijemčev pogodak za Real u Ligi prvaka. Dva mu je puta asistirao Ronaldo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratna se utakmica sljedeće srijede igra na Santiago Bernabeuu. Konačni će pobjednik ponovno na Allianz Arenu u finale 19. svibnja.

Kraj utakmice! Bayern je na samom kraju susreta ipak stekao prednost uoči uzvrata na Santiago Bernabeu koji se igra sljedeće srijede te će nedvojbeno biti vrlo zanimljiv!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90'+3 - Marcelo je izazvao gužvu jer je uklizao Mülleru dok je lopta bila daleko. Izvukao se jer je dobio samo žuti karton!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=xTIlgV8R8OIi8DCV

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Gomez je zabio za 2:1 u posljednjoj minuti! Lahm je odlično prošao po desnoj strani i ubacio nisku loptu, a Gomez zatresao mrežu!

87' - Gomez je u gužvi u gostujućem šesnaestercu pao, ali sudac Webb nije pokazao na bijelu točku što je jako razljutilo napadača Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Gomez je pucao glavom, ali ravno u Casillasa

84' - Benzemu je na terenu zamijenio Higuain

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Ribery se probio po desnoj strani i ubacio loptu u šesnaesterac, a domaći nogometaši su smatrali da je lopta pogodila u ruku nekog od realovaca te su protestirali i tražili najstrožu kaznu. Uzalud.

80' - Nova izmjena u Realu. Di Mariju je zamijenio Granero.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - Ramos je dobio žuti karton jer je 'pomeo' Müllera.

73' - Nova šansa Bayerna. Lahm je ubacio s desne strane, a Gomez glavom prebacio gostujući gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' - Kakva šansa Bayerna! Nakon slobodnog udarca loše je reagirao Ramos koji je odbio loptu do Gomeza, ali napadač Bayerna ju je sa svega par metara lansirao u nebesa.

69' - prva izmjena u Realu. Strijelca Özila je zamijenio Marcelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Schweinsteiger je napustio travnjak, a zamijenio ga je Müller

60' - U svega par minuta Real je zaradio tri žuta kartona (Coentrao, Alonso, Di Maria)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - Real je izjednačio! Nakon odličnog kontranapada Ronaldo se našao ispred Neuera i pogodio vratara Bayerna, no u nastavku akcije je pogodio Özila u nogu nakon čega je Real izjednačio

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=xTIlgV8R8OIi8DCV
szólj hozzá: Bayern 2-1 Real Madrid

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Robben je pokušao zaprijetiti iz daljine, no njegov šut odlazi preko gola

49' - Benzema je bio u dobroj prilici, no Boateng mu je izbio loptu pa nije uspio uputiti udarac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počeo je nastavak utakmice!

Kraj prvog poluvremena!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Slobodan udarac za Bayern, no domaći nogometaši iz njega nisu uspjeli zaprijetiti Realu

40' - Benzema je pokušao zaprijetiti, no Neuer je siguran. Na drugoj strani je pucao Gomez, a Casillas također obranio.

37' - Robben je zaradio žuti karton zbog starta na Coentraa.

37' - Alonso je izveo slobodan udarac i nabacio u šesnaesterac, a Neuer izbio loptu ispred Ramosa.

30' - Badstuber je zaradio žuti karton jer je srušio Di Mariju. Ronaldo je izveo slobodan udarac, a lopta je 'zastala' u igračima u šesnaestercu pa ju je Neuer s lakoćom uhvatio

28' - Schweinsteiger je isprobao udarac s vrha šesnaesterca, no lopta odlazi pokraj gola

21' - Ronaldo je izveo slobodan udarac s nekih 20-ak metara, no lopta na oduševljenje domaćih navijača odlazi preko gola

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=WObhGSgke37T4hjn

17' - Bayern je poveo! Ribery je u gužvi u šesnaestercu bio najpribraniji te je poslao loptu iza Casillasa.

16' - Ribery je pao u šesnaestercu nakon kontakta s gostujućom obranom, no sudac je ostao 'nijem'. Gosti su Riberyja napali zbog simuliranja.

7' - Prvi pravi udarac na utakmici. Özil je proigrao Benzemu koji silovito puca, ali Neuer je izbacio loptu u korner.

3' - Lahm se po desnoj strani probio do Realovog gola, no Casillas je uhvatio loptu, dok je na drugoj strani zaustavljen proboj Benzeme.

1' - počeo je susret

Momčadi su izašle na travnjak krcate Fußball Arene. Očekuje se početak sudara ovih nogometnih divova.

Dotakao se Mourinho povijesti ogleda ovih dvaju giganata europskog nogometa, suca Webba, te Bundeslige.

"Čitava prošlost naših međusobnih dvoboja ostaje samo hrpa brojki uoči ovih utakmica. Povijest neće imati nikakvog utjecaja jer je ovo ipak polufinale Lige prvaka. Bayern ima veliki motiv jer su domaćini finala, a nas motivira druga godina zaredom u polufinalu. Vidjet ćemo što će se zbiti", rekao je Portugalac koji dobro zna kakva atmosfera očekuje njegovu momčad na Allianz Areni.

U velikog okršaja, njemački dnevnik Bild pobliže se osvrnuo na izgled, točnije frizuru trenera Kraljevskog kluba. Naime, u ponedjeljak u 17.49 sati, kada je avion Reala sletio u München, novinarima Bilda zapela je za oko Mourinhova, kako su je nazvali, "ratnička frizura". Riječ je o kratko ošišanoj, "vojnoj frizuri", što mediji tumače kao najavu onoga što će Real pokazati na travnjaku.

Inače, na službenoj pressici uoči susreta Mourinho je bio uobičajeno zanimljiv: "Govorim ovdje samo zato što tako određuje UEFA. Inače to ne bih učinio". http://www.dailymotion.com/embed/video/xq4slw

"Bayern će igrati punim srcem što je jako lijepo, ali oni uz tu borbenost znaju igrati i vrlo kvalitetan nogomet. Moja je procjena da će ovo biti velika taktička bitka i odlična utakmica", dodao je Mourinho koji je zadovoljan odabirom engleskog arbitra Howarda Weba. No, niti ovaj puta nije propustio okrznuti najveće rivale...

"Webb je dobar sudac s puno iskustva u dvobojima ove razine. Mi ćemo se truditi da mu olakšamo posao, a uvijek se mogu dogoditi pogreške i nepostojeći jedanaesterci koji znače pobjedu", dobacio je sa smješkom na licu kontroverzni Portugalac očito referirajući na kazneni udarac dosuđen Barceloni protiv Levantea.

"Puno važnije od mog mišljenja je ono važnijih i većih ljudi s boljim kredibilitetom. Ulli Hoeness, Franz Beckenbauer, Karl-Heinz Rummenigge, Oliver Kahn i Ottmar Hitzfeld drže da je Bayern bolja momčad, pa je logično da smo mi autsajderi", smatra trener Reala koji, premda cijeni Bundesligu, zbog jezične barijere nikada ne bi prihvatio posao u Njemačkoj.

"Tako je nešto za mene nezamislivo jer bih morao raditi s prevoditeljem. Komunikacija s igračima je ključna, razgovori i treninzi na zajedničkom jeziku su nenadomjestivi, a ja ne znam njemački. Zato bi mi bilo teško prihvatiti posao tamo, premda jako cijenim Bundesligu, a jako je malo trenera koji mogu odbiti klub poput Bayerna", zaključio je Mourinho.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo