BAYERN OVAKO JADNO NIKADA NIJE IZGLEDAO: / Kovač progovorio o otkazu i najvećem problemu uoči nove sezone

Image
Foto: Screenshot

Objavio je popis igrača s kojima započinje pripreme, izgleda dosta tužno s obzirom na to kakve su mu ciljeve postavili čelnici

9.7.2019.
17:52
Screenshot
VOYO logo

Hrvatski stručnjak NikoKovač okupio je momčad uoči početka predsezone. Bivši izbornik povodom toga stao je pred novinare te je odgovorio na brojna zanimljiva pitanja poput onih o pojačanjima i ostavci.

"Ambicije za iduću sezonu su velike. Želimo obraniti obje titule i biti puno bolji u Europi. Želimo popraviti i ono što je bilo dobro i loše", započeo je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Transferi? Moramo biti strpljivi. Tražimo pojačanje i gledamo što će ponuditi tržište. Uvjeren sam da je to šefovima na pameti. Izgubili smo dva važna igrača, Robbena i Riberyja i želimo ih nadomjestiti", dodao je.

"Želim li Leroya Sanea? Da, definitivno nam može pomoći", rekao je te je progovorio o sustavu igre. Naime, ranije je spomenuo mogućnost da iduće sezone češće koristiti formaciju s trojicom braniča u zadnjoj liniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možemo ponovno izmisliti nogomet. Louis van Gaal inicirao je uvođenje određenog sustava ovdje. Onako kako smo igrali krajem prošle sezone je ono čemu težimo. Lige prvaka? Bayern ju je osvojio pet puta, a samo dva puta od toga od 1976. do 2019.. Nije lako osvojiti to natjecanje. Želimo biti bolji, ali nitko ne može garantirati naslov", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima tek 17 igrača

"Više se ne natječu klubovi protiv klubova. Bayern se sada mora natjecati protiv država i milijardera. Bundesligašima će biti teže. Najbolji igrači su u Engleskoj i Španjolskoj", smatra hrvatski stručnjak te se osvrnuo na momčad.

"Lani smo imali 19 igrača s puno ozljeda. Treneri moraju uvijek očekivati najgore. Ja govorim o 19-20 igrača. Potrebna su nam 3-4 mlada igrača, ali od njih se ne mogu odmah očekivati velike stvari. Međutim ja trenutno imam 17 igrača. To jednostavno nije dovoljno", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njemačkim medijima pojavila se priča da će dati ostavku.

"Uvijek mi je smiješno kada se mediji pozivaju na 'nekoga iz moje neposredne blizine'. Tu sam pred vama, tako da je to moj odgovor", rekao je Kovač. Upitan je i o potencijalnom dolasku Dembelea iz Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je o jako dobrom igraču. Usredotočeni smo na dovođenje pojačanja u napadu jer smo izgubili dvojicu igrača (Robbery). Kimmich može igrati šesticu, kao i Thiago koji je lani naravno izvrstan posao. Znači da imamo nekoliko opcija, ali i očekuje dolazak novih igrača", završio je.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo