Huligani napali Mandžu i društvo, pao i šamar na terenu

Nogometaši dortmundske Borussije osvojili su prvi nacionalni trofej u sezoni 2013./14. Na svom su Signal-Iduna-Parku pobijedili minhenski Bayern 4:2 u dvoboju Njemačkog superkupa.

28.7.2013.
11:15
VOYO logo

U posebno očekivanom srazu Josepa Guardiole i Jürgena Kloppa, reprizi finala Lige prvaka, agresivniji su i bolje pripremljeni Dortmunđani pred svojom publikom letjeli do pobjede.

Nakon što su lani osvojili četiri trofeja u nizu (Njemački superkup, Bundesligu, Ligu prvaka i Njemački kup), Bavarci su sada ostali praznih ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussia je povela već u šestoj minuti nakon konfuzne reakcije gostujuće obrane i kiksa vratara Toma Starkea, koji je branio umjesto Manuela Neuera. Zabio je Marco Reus glavom na asistenciju Larsa Bendera, koji mu je glavom proslijedio nabacivanje Roberta Lewandowskog s desne strane.

//www.youtube.com/embed/qZZwP4A1Hzc

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arjen Robben izjednačio je u 54. minuti zabivši glavom nakon ubacivanja Philippa Lahma s desne strane.

No, domaćini su odgovorili istog trena: u idućim dvjema minutama najprije je Daniel van Buyten svladao vlastitog vratara, a potom je Ilkay Gündogan povisio na 3:1 prekrasnim pogotkom nakon sjajnog solo-prodora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arjen Robben je u 64. minuti ponovno nakratko vratio neizvjesnost, no Bavarci nisu mogli proizvesti pritisak u završnici. Umjesto toga, Reus je s druge strane, na asistenciju Pierrea Aubameyanga (premda u zaleđe!) zabio drugi gol za konačnih 4:2 u 86. minuti.

//www.youtube.com/embed/vY075-EJqqE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Bayerna Pep Guardiola je u jednom trenutku izgubio živce pa je Alcantari opalio šamar.

Dortmundska je momčad nakon 1989., 1995. i 1996. godine došla do četvrtog Superkupa u povijesti. Iz nagradnog fonda pripalo je klubu time 1.25 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim poraza od Borussije Dortmund u utakmici Superkupa (4:2), nogometaši Bayerna su u subotu navečer doživjeli još jedno neugodno iskustvo.

Naime, pri izlasku sa stadiona Westfalen u Dortmundu autobus u kojem su bili europski prvaci napadnut je bocama. Vozilo je pretrpjelo manju štetu, ali srećom nitko nije ozlijeđen, potvrdila je policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv huligana koji su bacili boce bit će podnesene prekršajne prijave, ali osim spomenutog incidenta, derbi je prošao u mirnom ozračju i bez većih izgreda. Treneri Bayerna i Borussije, Josep Guardiola i Jürgen Klopp, imaju, kažu, razloga biti zadovoljni nakon dvoboja za Njemački superkup u Dortmundu, u kojem su domaćini slavili 4:2.

"Izgubili smo 4:2, ali ja nemam osjećaj da je dortmundska momčad bila puno bolja od nas. Sve u svemu, zadovoljan sam našom predstavom i ponašanjem u utakmici. Moramo biti svjesni da smo igrali protiv izuzetno jake momčadi", rekao je Bayernov španjolski trener nastavivši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo sad pred nama deset dana pred početak prvenstvene sezone. Taman dovoljno da popravimo pogreškice koje činimo."

Jürgen Klopp je kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je to fenomenalna utakmica. Obje su momčadi igrale nogomet kao da im je posljednji put u životu. Bayern je najbolja momčad lige i nije naš rival. Ostalih 16 momčadi naši su protivnici."

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo